Спортски савез Србије и у 2022. години наставља са организацијом акције Сеоске игре Спортског савеза Србије. За четврту сезону пријавиле су се 34 општине. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић одржали су први овогодишњи састанак са координаторима испред ССС Петром Шундићем и Марином Јовичић и представницима територијалних спортских савеза који су се пријавили за учешће у Сеоским играма ССС.
– Акција Сеоских игара из године у годину има све већи број учесника, ове године су заинтересоване 34 општине. Све општине које су већ учествовале помогле су да ова манифестација постане све озбиљнија и да заједнички створимо традицију. Веома ми је драго да се прикључују и нови учесници. Спортски савез Србије ове године донео је и званични Правилник, а организацију ћемо се трудити да подигнемо на још виши ниво. Почињемо са такмичењима крајем априла месеца, у августу ћемо имати пет регионалних такмичења за победнике на локалном нивоу, док ће републичко финале бити првог викенда у септембру месецу. Домаћина финала ћемо договорити у наредна два месеца – истакао је председник ССС Давор Штефанек.
Генерални секретар ССС Горан Маринковић додао је да су за ову годину уведене и новине
– На такмичењу смо имали 10 дисциплина – мали фудбал, одбојку, скок у даљ из места, полигон спретности, народно рвање, бацање камена с рамена, надвлачење конопца, надвлачење штапа, шах и обарање руку. Ове сезоне уводимо и 11. дисциплину – трку у џаку. Услови за такмичаре су олакшани, а највећи акценат поред рекреације и дружења остаје очување традиције и фолклора различитих крајева Србије – закључио је Маринковић.