U Subotici je tredicionalno održan Dečiji Novogodišnji turnir koji je ove godine okupio 14 ekipa koje su se takmičile u dve starosne kategorije, 2010 i 2012 godište.

U konkurenciji 2012 godišta FK Subotica je u meču za treće mesto pobedila Akademiju Coerver sa 2:0 te su im pripale broznane medalje. U finalu, posle velike borbe, FK Spartak je sa 1:0 savladao FK Arenu i došao do pobedničkog pehara. Medalje i pehare za prve tri ekipe podelili su Goran Marinković, generalni sekretar Sportskog saveza Srbije i Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice.

Konačan plasman generacija 2012:

  1. Spartak
  2.  Arena
  3. Subotica

U konkurenciji 2010 godišta FK TSC je pobedio Palić Bambino sa 3:0. U finalu su se sastale ekipe FK Arena i FK Subotica. Pred punom Halom sportova mladi fudbaleri su odigrali vrlo uzbudljiv meč. Povela je Arena sa 1:0 i imala nekoliko izglednih prilika da udvostruči prednost, međutim u finišu utakmice Subotica je poravnala na 1:1 pa je pobednik u konkurenciji 2010 godišta odlučen nakon penal serije. Odluka je pala tek nakon jedanaeste serije pobedom Subotice u ukupnom rezultatu od 10:9. Pehare i medalje najboljim ekipama podelio je olimpijski šampion Davor Štefanek, predsednik Sportskog saveza Srbije.

Konačan plasman generacija 2010:

  1. Subotica
  2. Arena
  3. TSC

 

Preuzeto sa www.subotica.info