У Суботици је тредиционално одржан Дечији Новогодишњи турнир који је ове године окупио 14 екипа које су се такмичиле у две старосне категорије, 2010 и 2012 годиште.

У конкуренцији 2012 годишта ФK Суботица је у мечу за треће место победила Академију Coerver са 2:0 те су им припале брознане медаље. У финалу, после велике борбе, ФК Спартак је са 1:0 савладао ФК Арену и дошао до победничког пехара. Медаље и пехаре за прве три екипе поделили су Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије и Дејан Вуковић, генерални секретар Спортског савеза Суботице.

Kоначан пласман генерација 2012:

  1. Спартак
  2.  Арена
  3. Суботица

У конкуренцији 2010 годишта ФK ТСЦ је победио Палић Бамбино са 3:0. У финалу су се састале екипе ФK Арена и ФK Суботица. Пред пуном Халом спортова млади фудбалери су одиграли врло узбудљив меч. Повела је Арена са 1:0 и имала неколико изгледних прилика да удвостручи предност, међутим у финишу утакмице Суботица је поравнала на 1:1 па је победник у конкуренцији 2010 годишта одлучен након пенал серије. Одлука је пала тек након једанаесте серије победом Суботице у укупном резултату од 10:9. Пехаре и медаље најбољим екипама поделио је олимпијски шампион Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије.

Kоначан пласман генерација 2010:

  1. Суботица
  2. Арена
  3. ТСЦ

 

Преузето са www.subotica.info