Са повратком у школске клупе, а после Великиог сајма спорта, наставили смо са организацијом Малих сајмова спорта, па сигурно идемо ка испуњењу договорених 10 манифестација намењених деци у 2023. години. У општини Житиште на спортским теренима „Драган Вучуревич Вучко“ одржан је седми Мали Сајам спорта. Велики број деце је присуствовало овом догађају из разних спортских клубова са територије општине Житиште, предшколаца и основаца. Манифестацији су присуствовали министар спорта Зоран Гајић, специјални саветник министра Дејан Бојовић, шеф кабинета Јован Kнежевић, покрајински секретар Дане Баста, као и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас, секретар Младен Стојшин, председник општине Житиште Митар Вучуревић као и руководство Спортског савеза општине Житиште.
Присутнима су се обратили Митар Вучуревић, председник општине Житиште, министар спорта Зоран Гајић и председник Спортског савеза Србије Штефанек и пожелели деци и тренерима да уживају у данашњем дану:

„Велика ми је част што се данас у нашој општини одржава Сајам спорта. Дугујем велику захвалност свима онима који су подржали ову манифестацију. Посебно бих поздравио господина министра Гајића са својим сарадницима, господина Басту, покрајинског секретара са својим сарадницима, председника Спортског савеза Србије, као и да им се још једном захвалим на гостовању у нашој општини.
Драга децо, данас је дан када би требали да се лепо осећате, да заборавите на све оно што вас је можда чекало у данашњем тешком наставном дану. Хвала вам још једном и желим вам да уживате у спорту“, рекао је Митар Вучуревић, председник општине Житиште.

„Поштовани председниче општине, уважене колеге, драга децо, поштовани тренери, наставници и професори, и сви спортски радници, који сте утицали на то да општина Житиште има заиста импресивне резултате у спорту. Ово што смо видели на краткој презентацији, указује да без обзира на величину вашег места и целе општине, имате заиста шампионски приступ организацији и изведби свих тренинга и такмичења. Желим свима, пре свега деци и тренерима да уживају у свакодневном тренингу, на свакој утакмици, у свакој вежби и желим вам пуно здравља и пуно активности.“, рекао је министар спорта Зоран Гајић.
„Драга децо, верујем да свако од вас има свог идола у нашим фантастичним спортистима којима се диви читав свет и који нас чине поносним и радосним. Верујем да и ви сањате да се једног дана попнете на највиша постоља и певате химну Србије. И поручујем вам да наставите да сањате, и да сањате само велике снове, да верујете у себе и не дозволитите препрекама и изазовима да вас скрену са вашег пута. Верујте ми, и ја сам некад давно био на вашем месту и нисам одустајао, сањао сам, тренирао сам и веровао сам и у светско и у олимпијско одличје. Драга децо, ипак, важније од освајања најсјајнијих медаља и рушења рекорда јесте здрав и сигуран живот сваког детета у Србији које усваја праве праве спортске и животне вредности, поштује све, али не да на себе“ поручио је малишанима Штефанек. Овом приликом Давор Штефанек уручио је лопте секретару Спортског савеза општине Житиште Смиљки Јакшић. Тренери клубова присуствовали су предавањима АДАС „Спречавање допинга у спорту“ као и предавању Активније Србије „Дијагностика у спорту“. У октобру месецу чекају нас Мали сајмови спорта у Kуршумлији, Чачку и Kикинди.