ЦЕРЕМОНИЈОМ ПРОГЛАШЕЊА НАЈБОЉИХ СПОРТИСТА ОБЕЛЕЖЕНО 10 ГОДИНА РАДА И ПОСТОЈАЊА СПОРТСКОГ САВЕЗА ОПШТИНЕ ЉУБОВИЈА

 
      Поводом обележавања десет година рада и постојања Спортског савеза општине Љубовија, у сали биоскопа у Љубовији одржана је церемонија проглашења најбољих спортиста општине Љубовија у 2023.години. Овој свечаности испред Спортског савеза Србије присуствовали су Милош Марковић и Драган Шешум.
      На самом почетку церемоније присутнима се обратио председник Спортског савеза општине Љубовија Саша Марковић који се осврнуо на досадашњи рад и истакао да је стратешки циљ савеза био да спорт учини доступним свим категоријама становништва у нашој општини. Нарочито је истакао значај бављења спортом код деце у смислу њиховог правилног развоја и одрастања. 
       Након излагања председника уручене су захвалнице организацијама и људима који су током претходних десет година пружили помоћ и подршку раду Спортског савеза општине Љубовија. 
       У име општине Љубовија захвалницу је примио председник привременог органа Милан Јовановић. Следећа захвалница уручена је кровној организацији у области спорта Спортском савезу Србије. У има Спортског савеза Србије захвалницу је примио Милош Марковић који је у свом излагању честитао јубилеј Спортском савезу општине Љубовија, свим награђеним и пожелео још боље спортске резултате у будућности. 
      Захвалнице су уручене и привредним субјектима који су помогли рад Спортског савеза општине Љубовија. Добитници захвалница су ,, Ин-Формо“, Рудник ,,Велики Мајдан“, ,,Арду Спорт“ и Миљан Петровић. 
       Хроничар бројних спортских догађаја у нашој општини Брано Петровић је још један од људи којима је уручена захвалница. 
       На крају захвалнице су уручене људима који су дали лични печат раду савеза са места руководиоца. Захвалнице су уручене свим досадашњим председницима Спортског савеза општине Љубовија: Ратку Илићу, Небојши Васићу, Драгану Павловићу и Горану Благојевићу. 
       Након уручења захвалница прешло се на церемонијални део проглашења најбољих спортиста општине Љубовија који су обележили годину на измаку. 
       За најбољег младог спортисту проглашен је Лука Милановић члан фудбалског клуба ,,Дрина“ док је у конкуренцији најбоље младе спортискиње то признање понела Ксенија Пуцаревић чланица одбојкашког клуба ,,Либеро 015″. 
       Најбољи спортски радник општине Љубовија у 2023.години је Жељко Симић, председник карате клуба ,,Дрина“. Када је реч о струци, за најбољег тренера у 2023.години изабран је Ненад Вучетић из одбојкашког клуба ,,Либеро 015″. 
        Епитет најбољег клуба у 2023.години понео је шаховски клуб ,,Дрина“ који је у овој години остварио историјски резултат пласманом у другу шаховску лигу. 
        За последњег лауреата можемо рећи да је ,, најбољи међу најбољима“. Реч је о Предрагу Срећковићу, капитену шаховског клуба ,,Дрина“ који је понео ласкаво признање најбољег спортисте општине Љубовија у 2023.години. 
         На самом крају церемоније присутнима се обратио Генерални секретар Спортског савеза општине Љубовија, Владимир Крстић, који се осврнуо на десет година које је провео на месту секретара савеза. Том приликом је истакао понос оним што је до сада учињено али се осврнуо и на изазове који нас чекају у будућности. Такође, захвалио се на одличној сарадњи Општини Љубовија, Спортском савезу Србије, свим клубовима и организацијама, досадашњим руководствима савеза и напоменуо да су сви они заслужни за изградњу куће која се зове Спортски савез општине Љубовија.