Билијар у Србији наставља да ниже успехе.
Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић угостио је освајаче медаља са Европског првенства одржаног у Словенији. Ненад Илић из Београд освојио бронзану медаљу на Европском првенству у дисциплини 9 балл, а Мирослав Kременовић из Новог Сада постао шампион Европе у дисциплини 14.1, а уз ту златну освојио још 3 медаље на истом такмичењу, бронзе у дисциплинама 8 балл и 10 балл и сребро у дисциплини 9 балл.
Павле Kланшчек председник Српске билијар асоцијације истакао је да континуирани рад из године у годину доноси велике резултате:
– По први пут смо освојили 5 медаља на једном Европском првенству имамо и шампионску титулу. За нас то значи много, билијар је спорт који се још увек развија у великој мери у нашој земљи, имамо 32 и веома успешне такмичаре – рекао је Kланшчек и осврнуо се на још освојених признања:
– Поред медаља на Европском првенству остварен је и најбољи успех у сениорској конкуренцији, а то је бронзана медаља на УС опену, једини турнир већи од Светског првенства, а тај успех остварио је Алекса Пецељ. Он је заиста редак таленат, актуелни европски шампион, на поменутом УС опену финале му је измакло буквално за једну куглу и то је успех који је цео свет препознао, а на основу кога смо добили позиве на све светске турнире, сада ћемо играти Wорлд цуп оф поол, светско првенство у дубловима, без квалификација.
Захвалио бих се Спортском савезу Србије што нас подржавају и препознају – рекао је по завршетку састанка у ССС Павле Kланшчек.
Генерални секретар ССС Горан Маринковић честитао је такмичарима и руководству Српске билијар асоцијације:
– Честитке такмичарима који су су оствари успехе. Честитам и руководству које непрестано ради како би обезбедили услове својим такмичарима. Надам се да ћете у свакој години која долази моћи да са осмехом сумирате све веће успехе. Спортски савез Србије ће бити уз вас за помоћ и подршку. Верујем да ћемо се још много пута видети на пријемима након такмичења – истакао је Маринковић.