У Новом Пазару је акција „Буди здрава – вежбај са нама“ заживела и спроводи се управо онако како је и замишљено – редовни тренинзи, посвећеност свакој особи која тренира, све више жена које су виделе да рекреација може бити забавна и да није тешко водити здрав начин живота. Уз добру сарадњу Спортског савеза Нови Пазар и тренера Сање Премовић акција не престаје. Управо један од многих тренинга посетили су предсесник ССС Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић. Овом приликом су обрадовали даме поклонима, а за бољи рад на тренинзима уручили су и први контигент опреме – овога пута су то тегови:

– Када смо покретали акцију желели смо да изгледа управо онако како је то у Новом Пазару. Квалитет и предан рад приметиле су и даме којих је све више на тренинзима. Са акцијом се готово није престајало, а ми смо ту да наградимо квалитет. Као што смо и обећали прошли пут, сада смо и испунили. Спортски савез Србије је уручио поклоне за даме, али и први део опреме, а то су тегови 50 сетова, за бољи и квалитетнији рад на тренинзима. Нови Пазар се истакао први, а прате се извештаји о раду и у другим општинама. Надам се да ће и друге општине кренути овим путем и развити акцију, како би жене у целој Србији имале квалитетнији начин живота. За сада још шест општина на врло леп начин спроводе акцију Буди здрава – вежбај са нама. Спортски савез Србије ће пратити рад сваког територијалног савеза и наравно помоћи опремом онима који се посвете овом пројекту – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

– Веома нам је драго што имамо лепо сараднњу са Спортским савезом Србије и што су обезбедили додатну опрему за рекреацију жена у Новом Пазару. Поносни смо што наш тренер Сања Премовић својим трудом и максималним залагањем окупља велики број жена и што је управо код нас акција Буди здрава – вежбај са нама награђена и похваљена. Трудићемо се да што боље спроводимо све спортске акције у Новом Пазару – рекла је председница Спортског савеза Нови Пазар амела Терзић.

– Мени је срце пуно када видим насмејане и задовољне даме после тренинга. Свој рад прилагођавам њима, њиховом здравственом стању, физичким могућностима и потребама. На тренинзима се ради континуирано три пута недељно, а укупно за сада вежба 60 жена у више термина. Поред програма вежби, ту су и савети за здраву исхрану, али и дружење које нас чини породицом. Хвала Спортском савезу Србије и Спортском савезу Нови Пазар који својом подршком и знаком пажње у виду поклона и опреме мени дају ветар у леђа да са акцијом наставим још боље и радим још преданије – рекла је тренер Сања Премовић.