Савез Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик за крај године остварио је фантастичне резултате. Репрезентативци Србије су на Светском првенству одржаном у Санта Сузани у Шпанији освојили чак 12 медаља. Kонкуренција је била жестока, а наши такмичари су освојили следећа одличја:
Златне медаље
Милена Милетић (бикини фитнесс до 164 јуниори), Милена Милетић (бикини фитнесс до 164 сениори), Наташа Kандић (бикини фитнесс мастерс), Александар Лекић (бодy билдинг мастерс), Дзенан Адеми (Физик Јуниори), Андријана Пантовић (Wомен Физик), Дамјан Радовановић (Бодy-Цлассиц Јуниор од 20 до 23 године, такође он је апсолутни победник у дисциплини Бодy-Цлассиц Јуниор)
Сребрне медаље
Станислав Тараило (цлассик физик до 180 цм), Небојша Бојчовски (гаме цласик бодy билдинг мастерс)
Бронзане медаље
Валентина Стругаревић (wелнесс јуниорка), Душан Белић (бодy билдинг до 80 кг), Ана Марија Жујовић (бодy фитнесс +168)
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић уприличили су пријем за такмичаре као и председника Савеза Србије за боди билдинг, фитнес, боди фитнес и аеробик Горана Ивановића, селектора Зорана Сројића и члана УО Горана Илића.
– Веома ми је драго што смо се ове године састали више пута и то фантастичним поводима, а то су освојене медаље у 2023. години. Освојити медаљу на светском првенству, њих чак 12, огромна је ствар и зато вам од срца честитам на великом успеху. Kонтинуитет је битан, посвећеност такмичара такође, а подршка Спортског савеза Србије никада неће изостати. Ближи се крај године и морам још једном истаћи да сте нас много пута учинили поносним, а надам се да ћемо се још више пута видети у 2024. години оваквим поводима – рекао је Давор Штефанек.
– Придружио бих се честиткама председника Штефанека. Kао што је већ поменуо ту смо за све чланице Спортског савеза Србије, помоћ и подршка мора постојати како би се наставио низ добрих резултата. Верујемо да председник ИФББ Србије Горан Ивановић и његов тим својом енергијом и посвећености спремају још успеха и за наредну годину – истакао је Горан Маринковић