Pored tradicionalnih jesenjih Malih sajmova sporta, od ove godine Sportski savez Srbije u kalendar je uvrstioi prolećne sajmove. Karavan Malih sajmova sporta u 2020. godini započeli smo u Kuli.

U sportskoj sali OŠ “Petefi brigade” preko 40 klubova opštine Kula sa svojim najmlađim sportistima predstavili su se osnovcima i zajedno uz sport proveli lep dan.

Predsednik opštine Kula Damjan Miljanić pozdravio je svu okupljenu decu uz poruku da treba da se bave sportom i žive zdravim načinom života, a da opština Kula ima zaista raznovrsnu ponudu. Pomoćnik ministra za omladinu i sport Darko Udovičić poželeo je mališanima da odaberu sport koji će početi da treniraju, a predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek istakao je da je ponosan na prepunu školsku halu i poručio mališanima da nikad ne odustaju, slede svoje ciljeve i budu najbolji u onome čime požele da se bave.

Ovom prilikom Štefanek je predsedniku opštine predao i komplete lopti koji će biti podeljeni svim osnovnim školama u Kuli.

Podsetimo, sport u Kuli imao je probleme više godina koji su odlučnošću i velikim trudom Sportskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta prošle godine većim delom rešeni, a prelepa slika poslata sa Malog sajma sporta biće vodilja i svetao primer u godinama koje dolaze.