Поред традиционалних јесењих Малих сајмова спорта, од ове године Спортски савез Србије у календар је уврстиои пролећне сајмове. Kараван Малих сајмова спорта у 2020. години започели смо у Kули.

У спортској сали ОШ „Петефи бригаде“ преко 40 клубова општине Kула са својим најмлађим спортистима представили су се основцима и заједно уз спорт провели леп дан.

Председник општине Kула Дамјан Миљанић поздравио је сву окупљену децу уз поруку да треба да се баве спортом и живе здравим начином живота, а да општина Kула има заиста разноврсну понуду. Помоћник министра за омладину и спорт Дарко Удовичић пожелео је малишанима да одаберу спорт који ће почети да тренирају, а председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек истакао је да је поносан на препуну школску халу и поручио малишанима да никад не одустају, следе своје циљеве и буду најбољи у ономе чиме пожеле да се баве.

Овом приликом Штефанек је председнику општине предао и комплете лопти који ће бити подељени свим основним школама у Kули.

Подсетимо, спорт у Kули имао је проблеме више година који су одлучношћу и великим трудом Спортског савеза Србије и уз подршку Министарства омладине и спорта прошле године већим делом решени, а прелепа слика послата са Малог сајма спорта биће водиља и светао пример у годинама које долазе.