Министарство унутрашњих послова Републике Србије и Спортски савез Србије настављају одличну сарадњу која је започета прошле године кроз пројекат Спорт у полицији. И МУП и ССС за 2022. годину имају велике планове.
– За протеклу годину дугујемо велику захвалност министру Александру Вулину за подршку пројекта Спорт у полицији. Поносни смо на чињеницу да је 3000 чланова МУП из свих 27 полицијских управа било укључено у нашу заједничку акцију. Али ту се нећемо зауставити, желимо да повећамо број учесника ове године и само такмичење подигнемо на још виши ниво – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.
Генерални секретар ССС Горан Маринковић надовезао се на Штефанекове речи:
– Драго нам је што смо овим састанком отпочели преговоре за нову сезону. Размотрићемо увођење нових дисциплина, као и побољшање организације читаве акције. Прошле године је такмичење спроведено у футсалу, баскету 3×3, одбојци, џудоу и атлетици. Желимо да ове године пројекат буде унапређен и омасовљен – рекао је Маринковић.
Састанку су поред председника и генералног секретара ССС присуствовали и Секретар Министарства Зоран Лазић, саветник министра Синиша Радовић, Александар Миловановић и Раде Цвијовић (Сектор за људске ресурсе), Милан Јаковљевић Дирекција полиције-Управа полиције, а испред Спортског савеза Србије координатори акције Спорт у полицији Милош Марковић и Петар Шундић.