Stigli smo i do petog Malog sajma sporta koji je održan u Priboju. Uz pomoć dobrih domaćina, čelnika opštine Priboj i vodećih ljudi Sportskog saveza Priboja, napravljena je odlična uvertira za 8. Međunarodni sajam sporta u Beogradu.
Na otvaranju tri grupe mališana iz PU “Neven Priboj” izveli su koreografije i razmrdali publiku. A pravo oduševljenje izazvao je spust Rafting kluba Eko Lim koji su čamac sa hotela “Lim” spustili do publike.
Grad na Limu još jednom je pokazao da je dobar domaćin, a broj dece na Gradskom trgu oslikava volju i želju mladih da se bave sportom. Upravo je to misija Sportskog saveza Srbije:
– Najlepša slika je upravo ova, veliki broj dece koja se igraju i žele da se oprobaju u što više sportova. Neko od vas postaće šampion, a svi koji se bave sportom biće zdravi i steći mnoga prijateljstva – ovim rečima je predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek pozdravio Pribojce i predsedniku Sportskog saveza Priboj Filipu Komarici uručio komplete lopti za škole ove opštine.
Ispred domaćina prisutne je pozdravio Boris Mrdović predsednik SO Priboj i zahvalio se SSS na velikoj časti ukazanoj Opštini da organizuje ovakvu sportsku manifestaciju.
Direktor Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije Goran Bojović, rođeni Pribojac, sa posebnom emocijom i ponosom pozdravio je okupljene i još jednom istakao da Priboj ima veliki potencijal, a da mladi u Priboju grabe krupnim koracima ka velikim sportskim rezultatima.
Na Sajmu je učestvovalo 17 klubova i preko 800 sportista, prikazani su od planinarstva, raftinga do borilačkih i dvoranskih sportova, a mališani iz svih seoskih škola i neki iz onih iz centru su se od terena do terena sa velikom radošću šetali, igrali i družili. Aktuelni olimpijski šampion i predsednik SSS Davor Štefanek fotografisao se sa decom i družio sa njima, a pozvao je i sve mališane da dođu u Beograd na Sajam sporta i vide kompletnu sliku sporta u Srbiji. Vidimo se na Beogradskom sajmu od 22. do 24.novembra.