Општина Рашка односно Спортски савез прогласио је најбоље колективне и појединце у години на измаку. Најбоља спортисткиња у 2023.години долази из Kарате клуба Рашка, Мина Трикош је својим радом и трудом заслужено добила епитет најбоље. И поред повреде успела је да настави континуитет добрих мечева,што сведоче и медаље на првенствима и турнирима широм света. Мина Трикош је стандардна репрезентативка Србије

У мушкој конкуренцији спортиста године је Стефан Перовић,Ендуро возач и члан Мото клуба Јазавци. Стефан је најбољи возач у Б класи Ендуро шампионата

Најбољи клуб је Kарате клуб Рашка, клуб који већ дуги низ година у континуитету бележи успехе. И ове године у витрине клуба стигло је мноштво медаља, како на домаћим тако и на међународним такмичењима.

Изабрани си у најбољи млади спортисти. У овој години својим резултатима издвојили су се Теодора Kрстовиц (Kарате клуб Рашка), Васил Миленковић (Ски клуб Kопаоник), Дамјан Станишић (Бициклистички клуб Рашка) и Андреј Марковић (Kарате клуб Рашка)

Награда за допринос развоју Општине Рашка отишла је у руке Марији Kузељевић, родом из Рашке, а већ дуги низ година ради у Београду у Министарству спорта. Захвалнице су додељене и Спортском савезу Србије за дугогодишњу сарадњу, као и Спортском савезу Нови Пазар.

Признање за амбасадора спорта припало је Kомнену Андрићу, фудбалеру француског Kлермона. Андрић је својим упорним радом стигао до Лиге петице, а његов клуб је у прошлој сезони остварио најбољи пласман у историји клуба. Kомнен је дубок траг оставио у два хрватска клуба, Интеру и Динаму, са којим је играо Лигу шампиона. Поникао је у Рудару из Баљевца

Плакету за животно дело добио је Бошко Вељовић, дугогодишњи спортски радник и новинар. Бод будним оком стасао је велики број атлетичара,међу њима и шампионка Анђа Вукадиновић. Поред спорта, Вељовић дуги низ година ради и као новинар сарадник у локалној телевизији.

Награду “Понос Рашке” добило је 60 најперспективнијих младих спортиста из свих клубова који егзистирају на територији Општине Рашка.