Спортски савез Србије у 2024. години наставиће са одржавањем низа акција које су заживеле претходних година. Поред већ познатих као што су Мали сајам спорта, Буди здрава-вежбај са нама, Сеоске игре Спортског савеза Србије и Лиге малих шампиона, обављени су и први договори везани за нове активности намењене пре свега најстаријим суграђанима.
Председника ССС Давор Штефанек, генерални секретар ССС Горан Маринковић и професор Ненад Ђурђевић одржали су састанак са председником Савеза панзионера Србије Андреом Савићем, секретаром Драганом Петковићем и Драгана Kалиновић. У складу са Статутом Савета Европе и Резолуцијом о здравственој заштити и социјалном раду за старије дошло се и на ову идеју:
– Дуг временски период желимо да реализујемо акцију коко би се посветили старијим суграђанима. Дошли смо на идеју да заједно са Савезом пензионера Србије разменимо мишљења и заједнички осмислимо физичке активности за пензионере које би биле најкорисније, прилагођене свима, а уједно и опште прихватљиве како бисмо могли да је проширимо на све градове и општине у Србији, што је одлика свих наших активности. Kроз нове активности трудићемо се да допринесемо очувању покретљивости, здравља и опште кондиције старијих особа – рекао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.
– Kао што и до сада радимо, сарађиваћемо са нашим чланицама територијалним спортским савезима и у новим пројектима, а у Савезу пензионера Србије имаћемо партнера који ће нам помоћи да охрабримо и подржимо веће учешће старијих особа у одговарајућим спортским и другим физичким активностима. Верујемо да ће овакве активности допринети квалитету здравља, али и социјалног аспекта живота наших суграђана – рекао је генерални секретар Горан Маринковић и додао да ће се овај план детаљно разрадити и почети са реализацијом овог пролећа.