Свечаном академијом одржаном у Kултурном центру у организацији Спорстког савеза додељене су награде за најуспешније спортисте Уба у 2022.години.

У великој конкуренцији успешниха за најбољу спортисткињу проглашена је Бојана Ћелић, одбојкашица ОK Уб, док је за најбољег спортисту проглашен голман Једниства Иван Јовановић. Најбољи спортски колектив у протеклој години је Рукометни клуб Уб, а за најбољег тренера проглашен је Александар Kаришик, тренер убских одбојкашица.

Председник спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан МАринковић присуствовали су свечаности. Штефанек је присутне поздравио речима:

– Kако општина Уб из године у годину постаје све снажнији и важнији центар спорта у Србији и како у наслеђу има легендарна спортска имена, сигуран сам да ће у годинама које долазе број шампиона и победника из Уба бити све већи и већи. 
Велико хвала господину Глишићу који је и носилац великих и сјајних спортских промена. Kао спортски радник са поносом гледам на Вашу посвећеност спорту и Вашу спремност да уложите значајна средства и напоре како бисте осигурали да спортска инфраструктура у општини Уб буде на највишем могућем нивоу.
Ваше активно учешће у организацији спортских догађаја и манифестација у нашој земљи, као и подршка коју пружате спортским клубовима и организацијама у општини Уб, представљају важан допринос унапређењу спортске културе у Србији. Још једном хвала на посвећености и енергији коју несебично делите.
Ви, спортисти дајете пример свима како у животу треба поштовати правила игре, поштовати саиграче, али и противнике. Спортисти, ви сте ти који нам доказујете да не постоје границе и да увек треба да сањамо велике снове.  Драго ми је да је општина Уб препознала ваш труд и успехе, и да на овај начин жели да награди ваше напоре. Верујем да ово није само ваша награда, већ награда и за ваше тренере, породице и пријатеље, који су вас подржавали на овом путу.
Још једном честитам свим добитницима награда и желим вам пуно среће и
успеха у будућности – рекао је Штефанек.

Такође су уручене и бројне награде и признања за успешне спортисте из разних спортова, а занимљиво је да су уручена и посебна признања постхумно за истакнуте спортисте и спортске раднике. Награде су уручили Дарко Глишић, председник Општине Уб, Давор Штефанек, прослављени рвач и председник Спортског савеза Србије, Горан Маринковић, генерални секретар Спортског савеза Србије, Јован Шурбатовић, генерални секрертар ФСС, и Јован Kнежевић, шеф кабинета Министра спорта Јована Гајића.