Након посете председника општине Пријепоље Владимира Бабића Спортском савезу Србије, генерални секретар Горан Маринковић прихватио је позив и у кратком року обишао је ову општину и детаљно био упознат са ситуацијом у спорту Пријепоља:
– Спортски савез Србије без изузетака обилази општине и упознаје се са ситуацијом на терену. Тамо где постоје проблеми својим саветима и посетама усмеравамо активности ка решењу. У Пријепољу је већ годинама ситуација у спорту комплексна. Са доласком новог председника општине појавила се и жеља да се спорт постави на здраве ноге. Након разговора у Београду, посетили смо Пријепоље. Дали смо мишљење и представили моделе по којима људи у спорту треба да делају – рекао је Маринковић. Из Пријепоља многи спортисти градили су каријере, постали репрезентативци у одбојци, кошарци, фудбалу, рукомету, а несумњиво да међу младима постоје огромни потенцијали да и у наредним годинама из ове општине отисну путем шампиона.
– Проблеме који постоје у Спортском савезу општине Пријепоље треба решавати корак по корак и посветити се раду са децом и младима. Председник општине је вољан да тај проблем реши. Разговарали смо и са појединим представницима територијалног спортског савеза. И ту смо наишли на жељу да се нађе решење. Савет како треба поступати су добили. Биће потребно много рада, јасног и прецизног поступања како и Закон о спорту прописује, али и разумевања покединаца и стрпљења. Проблеми који су годинама гомилани не могу нестати преко ноћи, то је свима јасно. Верујем да ће у следећој години спорт у Пријепољу функционисати у складу са Законом о спорту и да спортисти и млади неће испаштати, већ ће се прикључити новим акцијама, створити позитивну и фер-плеј атмосферу – закључио је Маринковић.