Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић посетио је град Пожаревац. Организован је састанак са градоначелником Сашом Павловићем, чланом градског већа задуженим за спорт Миланом Јовићем и председником Спортског савеза града Пожаревца Златаном Kостићем. Град Пожаревац издвојио је 100 милиона динара за спорт у 2021. години, а градоначелник препознаје значај спорта и има много разумевања за овај сектор.
– Велика нам је част што смо данас угостили генералног секретара ССС господина Маринковића са сарадницима. Драго нам је што наш спортски савез са својом матичном кућом има одличне односе, а град Пожаревац ће и ове године подржати спорт и све акције које ће бити организоване у нашем граду.
На састанку је било речи о рекреативном спорту и промоцији здравог живота. Генерални секретар Спортског савеза Србије изјавио је:
– У склопу редовних обилазака територијалних спортских савеза посетили смо Пожаревац. У овом граду спроводи се акција Буди здрава-вежбај са нама, а у плану су и прикључивање акцији спорта у полицији, као и акција промоције спорта у вртићима и предшколским установама. Kако град и Спортски савез града Пожаревца имају одличну комуникацију верујемо да ће спорт у овом граду бити из године у годину на вишем нивоу. Разговарали смо да ове године организујемо и Мали сајам спорта, који ће од ове године бити обогаћен додатним садржајима и биће прави празник спорта у месту које ће га организовати – рекао је Маринковић