Добра комуникација кључ је успешне сарадње Спортског савеза Србије и територијалних спортских савеза, зато је настављен обилазак градова и општина штиром Србије.
Генерални секретар Горан Маринковић посетио је општину Бојник која трећу годину заредом одржава Новогодишњи сајам спорта у Спортској хали Бојник. Маринковић је у разговору са руководством Спортског савеза општине Бојник, Дејаном Арсићем и Милошем Аранђеловићем и председником општине Небојшом Ненадовићем упознат са плановима у области спорта за 2024. годину:
– Драго ми је што се у Бојнику посвећује пажња спорту, а нарочито деци која тек треба да се укључе у систем спорта. Ова вишедневна спортска манифестација одлична је идеја, видимо да Бојиник има много предшколаца и првака који се данас добро забављају на различитим спортским полигонима. Драго ми је што људи који воде Спортски савез општине Бојник желе да следеће године буду једна од општина која ће организовати Мали сајам спорта – истакао је генерални секретар Спортског савеза Србије.
Након Бојника Маринковић је боравио у посети Kњажевцу и Зајечару. Спортски савез Kњажевца одржао је редовну Скупштину, којом је председавао председник Микица Видојевић, на којој је изражена жеља да се у овој општини организује Мали сајам спорта у 2024. години, а генерални секретар Маринковић поздравио је ову идеју и присутнима пожелео успех у народној години. Спортски савез града Зајечара одржао је Редовну изборну скупштину на којој је реизабран за председника Драгиша Симоновић. Одржан је и састанак са помоћником градоначелника задуженим за спорт Миланом Станковићем, председником ССГЗ Симоновићем и секретаром Игором Божиновићем, који су након разговора у Градској кући обишли и велелепни фудбалски стадион „Kраљевица“:
– Сарадња са Спортским савезом града Зајечара траје годинама, спроводе акције Спортског савеза Србије и улажу велики рад и труд у спорт. Честитао бих Драгиши Симоновићу на реизбору и надам се да ће наставити са активностима које ће додатно обогатити програм Савеза у 2024. години. Спортски савез Србије ће као и до сада бити ту да пружи подршку и помаже своје чланице – рекао је Горан Маринковић.