Prvog dana školske godine grad Zrenjanin bio je po prvi put domaćin Malog sajma sporta. U renoviranoj legendarnoj hali „Medison“ okupili su se mladi iz preko 40 sportova koji su se družili sa osnovcima i srednjoškolcima. Uz pomoć Sportskog saveza Srbije još jednom su mališani imali priliku da se oprobaju u najrazličitijim sportovima, upoznaju pravila kao i uspehe. Predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek tom prilikom je izjavio:

–  Ove godine smo izabrali za jedno od odredišta grad Zrenjanin – grad sporta. Ovde su ponikli mnogi šampioni poput Branislava Simića, braće Grbić, Ivane Španović i mnogih drugih. I sam sam bio član zrenjaninskog Proletera 10 godina i vežu me lepe uspomene za ovaj grad. Sportski savez Srbije maksimalno pomaže granske i gradske saveze kako bi zajedničkim snagama sport digli na viši nivo. Bitno se ulaže i u školski sport iz koga su svi vrhunski sportisti i krenuli. Tako sam

i ja počeo da se bavim rvanjem i svojoj osnovnoj školi.  Ovde smo da najmlađima budemo uzor i podrška, jer svi oni sanjaju da budu Vanja Udovičić, Viktor Nemeš, Ivana Španović, Novak Đoković… Ono što je moje, kao predsednika  Sportskog saveza Srbije je da obezbedimo što bolje uslove da se bave sportom, da što više budu na igralištima, a ne  za kompijuterom ili mobilnim telefonom, jer jedino tako ćemo imati zdravu decu i buduće šampione.

Svečanom otvaranju zrenjaninskog Malog sajma sporta prisustvovali su gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, pomoćnik ministra omladine i sporta Darko Udovičić, pokrajinski sekretar za sport i omladinu Vladimir Batez, predsednik Sportskog saveza Vojvodine Slobodan Boškan, kao i predsednik sportskog saveza Srbije Davor Štefanek i generalni sekretar Goran Marinković. Ovaj događaj su svojim prisustvom uveličali i legendarni Zrenjaninci Branislav Simić, Miroslava Najdanovski, Vladimir Grbić.