Малишани и спортисти из Зајечара постали су део традиције Спортског савеза Србије. Мали сајам спорта организован је у хали на Kраљевици, а током читавог дана сви од прешколаца, преко основаца до средњошколаца опробали су се у различитим спортовима.
На самом отварању присуствовали су заменик градоначелника, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, председника Спортског савеза Зајечара генерални секретар Спортског савеза Зајечара Игор Божиновић. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек био је спречен да дође због болести, али је његово извињење и поздраве пренео генерални секретар и додао:

– Драго нам је што град Зајечар и Спортски савез организују велики број спортских догађаја. Надамо се да ћете Мали сајам спорта уврстити у свој календар спортских манифестација. Сва деца која су данас овде, нове генерације које тек долазе, морамо укључити у систем спорта. Морамо деци обезбедити добре услове за тренирање, показати им шта су бенефити спорта. Бављење спортом, и физичком активношћу уопште, значи за децу здравији и квалитетнији начин живота, дружење, развијање такмичарског духа, здарве свести… А ако својим напорним радом постигну одличне резултате биће награђени захваљујући вишегодишњем улагању у спорт Владе Републике Србије. надамо се да ће и родитељи, васпитачи, учитељи, професори схватити да заједничким снагама морамо утицати на децу, склонити их са странпутице, а спорт је свакако најбољи начин за то – поручио је Маринковић.
Млади рукометаши потрудили су се да својим суграђанима објасне основна правила и пруже прилику да свако дете упути ударац ка голу. На линији за сервис била је велика гужва а малишани су се трудили да пребаце мини мрежу за одбојку. Видели смо и колико су малишани спретни прелазећи препреке на мини полигону и у гимнастичарској сали. За време Малог сајма одржано је и градско школско такмичење у стоном тенису. Маскота Риста опробао се и у тенису, заједно са дечицом из млађих разреда. Млади Зајечарци су показали и атрактивне потезе џудоа и кик бокса, као и мајсторије шахиста и опрему за стрељаштво. Деца из Зајечара упозната су са спортском понудом у свом граду, а од 22. до 24. новембра посетиће и 8. Међународни сајам спорта у Београду.