У Власотинцу испред општине Власотинце у организацији Спортски савез Србије , Министарства омладине и спорта, Спортског савеза општине Власотинце и локалне самоуправе по први пут одржан је Мали сајам спорта.

Присутнима се на отварању најпре обратио председник општине Власотинца Братислав Петровић, а затим и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек уручио је на поклон Спортском савезу општине Власотинце лопте које ће Спортски савез општине Власотинце у наредним данима поделити школама.

На сајму је присуствовао велики број деце готово из свих школа са територије општине Власотинце и имали су прилике да се упознају са гранама спорта које су заступљене у општини као и са успешним клубовима и спортистима.

Предшколци су вежбали са Савезом за предшколски спорт у оквиру пројекта „Спорт је важан да би био здрав и снажан“ док су основци играли фудбал, кошарку,одбојку, шах, стони тенис, вежбали гимнастику, атлетику,кик бокс..

– Од општине до општине сусрећемо се великим бројем малишана жељних дружења и спорта. Тако је било и у Власотинцу. Насмејана лица деца много говоре, а надам се само да ће сви они водити здрав начин живота и тренирати неки спорт. То је наша мисија, да децу изведемо на прави пут, сви заједно и родитељи и учитељи и тренери. Деци желим да буду вредни и да добро раде, а сутра ће сигурно постати шампиони, неки у спорту, а неки у другим областима. Спортски савез Србије ће бити ту да помогне колико је у нашој могућности – рекао је Давор Штефанек.

– Ово је још једна акција у низу коју спроводи Спортски савез општине Власотинце у сарадњи са Спортским савезом Србије. Пре Малог сајма спорта заједнички смо организовали Сеоске игре Спортског савеза Србије и регионално финале акције ,, Спорт у полицији“. Надамо се да ће колеге из Власотинца наставити са одличним радом и у годинама које долазе и да ћемо још дуго успешно сарађивати, а очекујемо да Мали сајам спорта постане традиционална манифестација у Власотинцу – истакао је генерални секретар ССС Горан Маринковић.