Реновирани терени спортско – рекреативног центра Школарац на Убу били су крцати децом из предшколске установе “Уб”и основних школа, а све их је окупио Мали сајам спорта у организацији Спортског савеза Србије. Терени су ове године доведени до саврсенства, поседују огроман потенцијал и доказ су колико локална самоуправа на челу са председником општине Дарком Глишићем посвећује пажње спорту. Жеља свих је да након Малог сајма спорта деца сваки дан користе ове терене и укључе се у систем спорта. То је истакао и први човек општине Уб:
– Велики пројекат попут реконструкције постојећих и надоградње нових терена добиће свој прави смисао када ви децо будете тренирали на њима. Наставићемо да улажемо у спорт јер кроз систем спорта имаћемо нове шампионе – рекао је Глишић.
Председник спортског савеза Србије Давор Штефанек уручио је лопте председнику Спортског савеза општине Уб Небојши Живановићу, а онда похвалио рад овог територијалног спортског савеза:
– Рад и труд се виде, оно што ви децо имате на Убу, ретко која општина у Србији може да се похвали. Велики труд и заједнички рад општине Уб и Спортског савеза Уба обезбеђују вам најбоље услове, организација је на високом нивоу, па општина са толико прослављених спортиста има велики потенцијал да ствара нове шампионе. Децо ви сте наша будућност, треба да се бавите спортом, дружите се и уживате, а резултати ће након доста рада и сами доћи – поручио је Штефанек. На отварању подршку манифестацији пружио је и Иван Kнежевић, генерални секретар Одбојкашког савеза Србије, који је у друштву председника општине Уб Глишића, председника ССС Штефанека, председника СС Уб Живановића, као и генералног секретара ССС Горана Маринковића и генералног секретара СС Уб Дејана Максимовића, обишао сваки клуб и погледао њихову презентацију.
Деца су обишла сваки терен, од џудоа, кик бокса, рукомета, фитнеса преко тениса, кошарке, шаха, атлетике и наравно неизоставног фудбала. Овом приликом председник општине Уб Дарко Глишић најавио је да ће велики фудбалски терен са вештачком травом носити име веома познато широм света. Тако ће после Немање и Уроша Матића, Раће Петровића, Драгана Џајића, Дулета Савића, Ратка Чолића на Убу ће бити и терен са именом светске звезде. Верујемо да ће Мали сајам спорта постати традиционална манифестација на територији општине Уб.