Мали сајам спорта организован је и у Суботици, граду из кога је потекло 17 освајача олимпијских медаља. Спортски савез Србије је са Министраством омладине и спорта, Спортским савезом Суботице и уз подршку града на Тргу Слободе окупио суботичке клубове који су тренирали на малим полигонима заједно са децом из основних школа.
Малом сајму спорта претходио је едукативни део намењен тренерима и спортистима. Предавања су одржана уз помоћ организације Активнија србија и Антидопинг агенције Србије.
На отварању је градоначелник Стеван Бакић поздравио окупљене спортисте и децу и истакао да Суботица може да се похвали најбројнијим Спортским друштвом Спартак које броји 28 клубова. Помоћница министра за омладину Снежана Жугић истакла је да јој је велика час и задовољство што испред Министарства омладине и спорта присуствује Малом сајму спорта у граду спорта. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек отворио је Мали сајам спорта уз поруку деци:
– Заједно желимо да се што више деце прикључи систему спорта. Важна је жеља деце, подршка родитеља, али и едукација. Зато су веома важна предавања др Милице Вукашиновић Весић из Антидопинг агенције Србије. Трудимо се да мислимо на све и наставићемо да улажемо у спорт како би сви имали што боље услове за тренинг – рекао је Штефанек и истакао да му је увек драго да се дружи са спортистима и децом у свом родном граду.
Спортски савез Србије обезбедио је лопте за основне школе, па је председник ССС Давор Штефанек уручио је лопте председнику Спортског савеза Суботице Сретену Дамјановићу.
Отварању Малог сајма спорта присуствовали су и већница за спорт Суботице Наташа Алексић, генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин и потпредседник Спортског савеза Србије Дамир Микец.
Након отварања радознала деца питала су Давора Штефанека и Дамира Микеца да им открију неку тајну како се постаје шампион. А двојица прослављених српаких спортиста сложили су се да врхунси резултати захтевају огроман рад и много одрицања.
И пред Мали сајам спорта одржан је заједнички тренинг са предшколцима из ПУ „Наша радост“. Тако је Савез за предшколски спорт и физичко васпитање промовисао пројекат који заједнички спроводи са Спортским савезом Србије „Спорт је важан да би био здрав и снажан“.
На Малом сајму спорта презентована је и акција „Буди здрава вежбај са нама“ коју спроводи Апортаки савез Суботице уз Спортски савез Србије, а у оквиру којег вежба преко 50 дама. Овога пута даме које нису биле на свом радном месту имале су тренинг, а поршку им је пружио и председник ССС Давор Штефанек.