Још један Мали сајам спорта, у организацији Спортског савеза Србије и Спортског савеза Сомбора, окупио је велики број малишана на Градском тргу.

Председник ССС Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић и чланови УО ССС Владимир Бошковић и Симо Савић заједно су са председником Спортског савеза Сомбора Зоран Бојић, замеником градоначелника Анотинијем Ратковићем, већницом за спорт Антонијом Нађ и помоћником министра Дарком Удовичићем поздравили су младе Сомборце. Преко 30 клубова представило се деци, а заступљене су биле све гране спорта.

– Увек се осећам лепо када дођем у Сомбор, а нарочито данас када имамо прилике на једном месту да видимо све што овај диван град нуди. Сомбор не треба да брине за будућност. Циљ Малог сајам спорта је да прикаже деци шта све од спортова постоји и да их заинтересујемо да крену да тренирају. Спортски савез Србије уз подршку Министарства омладине и спорта наставиће да улаже у спорт и у стварање нових шампиона – рекао је Штефанек.
На тргу су били приказани гимнастика, рвање, бокс, боћање, одбојка, кошарка, фудбал, атлетика, кајак, тенис, дизање тегова… А малишане је посебно обрадовало испробавање сваког спорта и дружење.

 

https://www.youtube.com/watch?v=YvTb8-ANCv4