У Сенти је одржан четврти овогодишњи Мали сајам спорта, у организацији Спортског савеза Србије, Министарства омладине и спорта и општинског спортског савеза. Спортски савез општине Сента броји 31 клуб, а сви они имали су своју презентацију. Деца из предшколских установа опробала су се у свим спортовима, а основци су имали прилике да разговарају са олимпијским шампионом и председником ССС Давором Штефанеком, као и својим суграђанином светским шампионом Виктором Немешом на тему како се постаје шампион.
На самом отварању Давор Штефанек је пожелео деци да се баве спортом и наставе успешне спортске резултате:
– Ви децо сте будућност спорта у Сенти. У свом граду имате много шампиона и Сента је са разлогом град спорта. Овде имам много пријатеља успешних спортиста. А морам вам рећи да имате велике шансе да добијете ове године и олимпијског шампиона Немеш Матеа, мог пријатеља из рвачке репрезентације, који ће се такмичити у Токију у мојој категорији и надам се наставити са освајањем медаља.
Данас је дан спорта у Сенти и надам се да ћете уживати, изабрати свој спорт, кренути да тренирате и да је управо неко од вас наследник шампиона. Живела Србија, живела Сента – поручио је Штефанек.
Након отварања предсесник ССС Давор Шрефанек, генерални секретар СССГоран Маринковић, помоћник министра за спорт Дарко Удовичић, заменик председника општине Сента Драган Тодоровић и већник за спорт Александар Зелић обишли су борилишта и терене и разговарали са младима који тренирају у локалним клубовима.