Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије уз помоћ Спортског савеза и Савеза за школски спорт Нови Пазар а под генералним покровитељством града Новог Пазара, на теренима спортско-рекреационог центра организовали су Мали сајам спорта под слоганом “Спорт не сме да стане”.
Заменик министра омладине и спорта Дарко Удовичић је осим израза задовољства што је у Новом Пазару истакао да Министарство организује мале сајмове спорта као увертиру за велики Сајам спорта који се у новембру одржава у Београду.
– Живот и спорт не смеју да стану. Искрено се захваљујем градоначелнику Бишевцу што покушава да младима, заједно са нама, омогући максимум услова за бављење спортом- рекао је Удовичић.
У високој спортској делегацији био је и Драган Шешум спортски директор Спортског савеза Србије.
– Ово је акција коју већ неколико година организују заједно Министарство омладине и спорта и Спортски савез Србије. Прошли смо преко педесет градова и општина а учешће је узело преко 150 хиљада младих- казао је Шешум.
Отварајући Мали сајам спорта градоначелник Новог Пазара Нихад Бишевац је, обраћајући се спортистима учесницима малог сајма, нагласио:
– Улагање у спорт је улагање у будућност, а спортисти су најбољи амбасадори нашег града и земље. Нови Пазар је препознатљив по спортистима. Наставићемо још више да улажемо у спорт и инфраструктуру јер ви то својим резултатима и заслужујете.
Промотери ове значајне манифестације спорта, на којој је учествовало преко 150 спортиста из тридесетак новопазарских клубова као и најмлађи полазници предшколске установе, били су трострука светска првакиња у лоу кику Саида Буквић, европска атлетска величина и власник два државна атлетска рекорда Елзан Бибић, свестрана малена спортисткиња Ајша Чепељац, кошаркаш Новог Пазара и један од најбољих младих кошаркаша наше земље Алтин Исламовић и један од најталентованијих мајстора племените вештине у последњих десетак година Џејлан Тоскић.
Упркос променљивом времену и киши која је ромињала с времена на време , током малог сајма новопазарски спортисти су демонстрирали вештине из кошарке, одбојке, фудбала, бокса, кик бокса, каратеа, фитнеса за жене док су најмлађи били активни на спортском полигону за децу.
Заменик министра Удовичић, спортски дирецтор ССС, градоначелник Нихад Бишевац су заједно са својим сарадницима обишли спортисте на свим спортским борилиштима, искористили прилику да мало поразговарају и форографишу се са њима.
Мали сајам спорта је био својеврсни празник спорта са којега је послата јасна порука да спорт као и живот, упркос тешком времену у којем живимо, не сме да стане. По ко зна који пут се показало да је сјајни тим Спортског савеза Нови Пазар био на висини задатка и да су високим нивоом организације малог сајма спорт били задовољни како учесници тако и гости који нису крили своје задовољство свим оним што су видели и доживели током трајања малог сајма спорта у Новом Пазару.

Инф. Служба СС Нови Пазар