Са Малог сајма спорта, трећег који је организован у овој години, из спортске хала у Медвеђи послата је прелепа слика. Окупљена деца из основних школа опробала су се у спортовима, а малишани ПУ „Младост“ вежбали су са Савезом за предшколски спорт и физичко васпитање Србије у оквиру акције „Спорт је важан да би био здрав и снажан“. 

Председник општине Медвеђа Драган Кулић, заменик Раде Перовић, помоћница Ивана Николић и већник за спорт Драган Додеровић у разговору са делегацијом Спортског савеза Србије, председником Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем, и делегацијом Министарства спорта, државним секретаром Меком Кешељем и специјалним саветником Дејаном Бојовићем, презентована је спортска слика Медвеђе. На састнаку су и председник и секретар Спортског савеза општине Медвеђа Бранислав Манасијевић и Милан Радовановић упознали званичнике са спортским манифестацијама које у овој општини организују.
Председник општине Драган Кулић истакао је да ће локална самоуправа наставити да улаже у спорт
– Веома ми је драго да је Медвеђа изабрана за једну од 10 општина ове године које организују Мали сајам спорта. Дечија радост коју видимо најбољи је доказ колико нам ова манифестација значи. Председник Штефанек и државни секретар Кешељ су позната имена српског спорта и надам се да ће још више мотивисатинашу децу да се укључе у спорт. Као председник општине Медвеђа могу обећати наставак уређења терена око спортске хале, а са Министарством туризма радимо на санацији олимпијског базена, такође надамо се у будућем периоду да ћемо реконструисати и нашу спортску халу, наравно уз помоћ Министарства спорта – нагласио је Кулић.
Државни секретар Министарства спорта Марко Кешељ истакао је значај физичке активности за развој деце:
– Интеграција спорта и физичких активности у заједници и образовним активностима је кључно средство за промовисање друштвених и личних вредности као што су тимски дух, дисциплина, истрајност и фер плеј. Спорт оплемењује, повезује, мотивише, даје огроман допринос у развоју животних вештина. Спорт подстиче физичко, психичко, емоционално и социјално благостање и има капацитет да трансформише животе појединаца. Радимо предано на томе да се што више деце укључи у спортске активности јер ће то оплеменити њихови животни и развоји пут – рекао је Кешељ.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поручио је младима да остану посвећени, мотивисани и да негују праве вредности:
– Данас, више него икада раније, сви заједно морамо бити на истом задатку

стварања лепше, здравије и још боље Србије. Наша земља је земља шампиона и победника, а ја верујем да спорт и спортисти могу променити свет. Хвала деци што су изабрали спорт као стил живота јер негујући дух и тело расту у часне и поштене људе који ће умети да се носе са свим животним изазовима и којима ће моралне вредности бити кодекс понашања и на спортском терену и ван њега. Моја порука данас је да верују у себе. У спорту, као и животу најважније је не одустати. Најважније је после пада, а падови се део сваког пута ка успеху, поново устати и бити још одлучнији, храбрији и доследнији. Верујем у нашу децу – рекао је Штефанек. Председник ССС уручио је и лопте за оновне школе општине Медвеђа председнику ССОМ господину Манасијевићу.

Деца су показала колико воле спорт и да желе да сазнају како се постаје шампион у разговору са председником Спортског савеза Србије, освајачем златне медаље у рвању, Давором Штефанеком и државним секретаром Министарства спорта, прослављеним кошаркашким репрезентативцем Марком Кешељем. 
За тренере су организована два предавања – Активнија Србија са предавањем о кондиционој припреми спортиста доц. доктора Слађана Марковића и предавање Јелене Ожеговић испред Антидопинг агенције Републике Србије на тему „Основе бробе против допинга у спорту“.
Делегације Министарства спорта, Спортског савеза Србије и локалне самоуправе упознале су се са свим клубовима, а то су шах, аикидо, џиу џица, карате, одбојка, фудбал и кошарка.