Одржан је и пети Мали сајам спорта у 2022. години у организацији Спортског савеза Србије и Министарства омладине и спорта. Домаћин је била Црвенка, место у општини Kула. У реновираној спортској хали „Слободан Чиле Мишковић“ окупило се 25 клубова и најмлађи школарци. Kао и сваком Малом сајму у овој години догађају у спортској хали претходила су предавања, директорке Антидопинг агенције Србије др Милице Вукашиновић Весић и проф. др Ненада Трунића. Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек пренео је део свог искуства на младе наде српског спорта одговарајући на њихова многобројна питања.
– Веома нам је драго што смо по други пут организовали Мали сајам спорта у општини Kула, овога пута у Црвенки. Надам се да ће и након овог Малог сајма спорта још више деце почети да се бави спортом. Хвала свим родитељима, учитељима и тренерима који подржавају оне најмлађе да изаберу неки од спортова. Обнавља се и спортска инфраструктура, данас смо се уверили да је спортска хала „Слободан Чиле Мишковић“ засијала у најлепшем светлу, а сада је на младим спортистима да је испуне сваког дана вредно тренирајући – рекао је Давор Штефанек.
На речи председника Штефанека надовезао се генерални секретар ССС Горан Маринковић
– Спортски савез Србије је пре две године преузео функционисање над спортом у општини Kула, како би се ситуација побољшала. Сада можемо видети да клубови функционишу у складу са Законом о спорту, па ће ускоро бити формиран територијални спортски савез који ће наставити на темељима које смо ми поставили. Уз подршку локалне самоуправе и председника општине Дамјана Миљанића који има разумевања за спорт, не сумњамо да ће се наставити са улагањем у ову област, како у инфраструктуру, тако и у стручни кадар – рекао је Маринковић.
И у Kули су за основне школе обезбеђене лопте од стране Спортског савеза Србије.