У Чачанској спортској хали крај Мораве ђаци основних школа и предшколци ПУ „Радост“ уживали су у Малом сајму спорта, деветом који у 2023. године организују Спортски савез Србије и Министарство спорта.
Заменик градоначелника Чачка Владимир Милић пожелео је добродошлицу државном секретару за спорт Марку Kешељу, председнику Спортског савеза Србије Давору Штефанеку, генералном секретару Горану Маринковићу, специјалном саветнику Дејану Бојовићу и шефу кабинета Јовану Kнежевићу. Малом сајму спорта су присуствовали и потпредседник УО Спортског савеза Србије Славољуб Пипер и координатор у Чачанском спортском савезу Саво Скитња.
Овом приликом децу и спортисте су поздравили и државни секретар Марко Kешељ и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек који је најмлађима поручио:
– Чачак је спортски град и многи врхунски спортисти који нам доносе радост и медаље са највећих такмичења су управо из овог града. Најважније је да никада деца не забораве да бити добар, вредан и поштен човек јесте најсјајније одличје. На свом животном и спортском путу увек треба да постављају највише циљеве и да сањају највеће снове. Деца снажно могу да утичу на своје родитеље и баке и деке. Важно је да спортске активности буду саставни део живота свих нас јер само здравим духом и телом можемо да имамо лепу и сигурну будућност – рекао је Штефанек.
Државни секретар Марко Kешељ је, у хали у којој је и сам као врхунски кошаркаш играо утакмице, истакао важност Малих сајмова спорта:
– Ова манифестација је одличан начин да се клубови представе деци која се на једном месту могу упознати са најразличитијим спортовима. Ово је одличан начин да од данас малишани крену да тренирају неки спорт и управо одавде започну свој пут ка освајању медаља. Важност спорта огледа се и у стицању многих познанстава и здравих навика које ће свакако користити младима у даљем животу, без обзира да ли ће остварити врхунске спортске каријере. Спорт је основа за стасавање људи – поручио је Kешељ.
Предшколци су уживали у вежбама „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, а затим обишли преко 30 клубова који су се представили на Малом сајму спорта. У испробавању најразличитијих спортова који се могу тренирати у Чачку опробали су се и ђаци основних школа.