Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар ССС Горан Маринковић посетили су Трстеник. У овој општини уприличен је прави спортски дан – разговор о унапређивању спорта, отварање куглане и наравно 6. овогодишњи Мали сајам спорта.
Најпре је уприличен састанак у кабинету председнице општине Трстеник Милене Турк, на коме су она и њени сарадници – Дејан Раковац заменик председника опстине, Марина Раденковиц Тодоровиц помоцник председника опстине, Владимир Савиц председник Спортског савеза Трстеник, директор СЦ Трстеник Ненад Смиљковиц, презентовали новости у области спорта ове општине. Након састанка председник Давор Штефанек и Милена Турк свечано су пресекли врпцу на улазу у куглану која се налази у оквиру спортске хале Трстеник. А на паркету малишани из Предшколске установе „Бисери“ за увертиру Малог сајма спорта вежбали су уз Савез за предшколски спорт и Ристу спортисту. Тако је овом приликом промовисана акција „Спорт је важан да би био здрав и снажан“. А у оквиру Малог сајма спорта основцима су клубови презентовали своје спортове – гимнастика, дизање тегова, обарање руку, кошарка, планинарство, фудбал, одбојка, тенис, стони тенис, бокс… Штефанек и Маринковић су се дружили са малишанима и поручили им да се баве спортом
– Свако дете треба прваилно да се развија и стиче здраве навике, а најбољи начин за такав живот је спорт. Зато Спортски савез Србије већ дуги низ година организује Мале сајмове спорта. Од мог доласка на место председника трудимо се да сваке године повећамо број Малих сајмова, ове године организоваћемо их 10. Драго нам је да наша сарадња са Спортским савезом Трстеника на одличном нивоу. Деца у Трстенику имају све боље услове за бављење спортом, а имају и узоре међу суграђанима. Један од њих је и шампион Олимпијских игара у Токију Миленко Себић. Зато требају да упамте да упорност, воља, рад и вера у себе доводе до испуњења снова и освајања великих одличја – рекао је Штефанек.
– Част нам је и задовољство што су председник Штефанек и генерални секретар Маринковић поново наши гости и што су се одлучили да Трстеник буде један од 10 градова домаћина Малог сајма спорта. Трудимо се да спорт у нашој општини развијамо. Тако смо и опремили куглану за наше спортисте који бележе одличне резултате. Надам се да ће се све више деце укључити у систем спорта и водити здрав живот – рекла је председница општине Турк.
Председник ССС уручио је овом приликом лопте за основне школе председнику ССТ Владимиру Савићу. Спортски савез Србије ће у сарадњи са Министарством омладине и спорта у септембру организовати још четири Мала сајма спорта као увертиру пред Целики сајам спорта који ће бити одржан на Ади Циганлији од 23. до 25. септембра