Седми овогодишњи Мали сајам спорта одржан је у општини Рашка.
У овој општини већ годинама се организује дан спорта, али сада по први пут окупљени су клубови у организацији Спортског савеза Србије, Министарства омладине и спорта, Спортског савеза општине Рашка, а уз велику помоћ и подршку локалне самоуправе.
У Градском парку окупио се велики број малишана. Предшколци су у више група имали лагани тренинг кроз игру у оквиру пројекта „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, а који заједнички спроводе Савез за предшколски спорт Србије и Спортски савез Србије. Посетиоци су могли да виде најатрактивније презентације фудбала, одбојке, каратеа, атлетике, бициклизма, кошарке, стоног тениса, мото спорта, параглајдинга, рукомета… Штефанек је уручио лопте секретару територијалног спортског савеза Зорану Николићу, које ће бити подељене основним школама. На самом отварању присутне су поздравили председник општине Рашка Игњат Ракитић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, уз које су били и члан општинског већа задужен за спорт Немања Kовачевић и предсесник Савеза за школски спорт општине Рашка Саша Булатовић.
– Прелепо је било видети велики број деце која се већ баве спортом, али и много малишана који са одушевљењем обилазе спортске полигоне. У разговору са председником општине сазнали смо да је буџет за спорт увећан за 50 одсто, што је веома похвално. За сарадњу са самим Спортским савезом општине Рашка имамо само речи хвале. Укључили су се у наше акције: Сеоске игре ССС, Буди здрава вежбај са нама, а након Малог сајма спорта спровешће и Спорт је важан да би био здрав и снажан. Kао пример добре праксе често истичемо сарадњу општине Рашка и града Новог Пазара. Тако деца из Рашке одлазе на бесплатну школу пливања у Нови Пазар, а деца из Новог Пазара одлазе на бесплатну обуку скијања на Kопаонику. Добра енергија и посвећен рад дају резултате који су видљиви. Па свима, како председникубопштине тако и сарадницима задуженим за спорт, желим да у наредном периоду наставе да се труде и деци, а и оним старијима обезбеде што боље услове за спорт и рекреацију. Спорт је заиста најбољи начин да малишани израсту у добре и успешне људе, не морају сви бити врхунски спортисти. Али, оно што увек кажем, надам се да ћу некога ко је био учесник Малог сајма спорта гледати на великим такмичењима и навијати за њих – закључио је Штефанек.