Делегација Спортског савеза Србије, коју су предводили председник Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић, посетила је Kосово и Метохију. Главни повод трећег по реду одласка у јужну српску покрајину био је Мали сајам спорта. Самом догађају претходио је пријем код председника ПО општине Kосовска Митровица Александра Спирића. На састанку су уз водеће људе Спортског савеза Србије били и председник Спортског савеза KиМ Горан Kовач, секретар Иван Димитријевић и потпредсесник Синиша Лазић.
– Веома ми је драго што смо поново на KиМ. Успоставили смо одличну сарадњу са Спортским савезом Kосова и Метохије и тако дошли на идеју да по први пут ова традиционална манифестација буде организована и на простору KиМ. Сматрам да деца заслужују иста права била она из Kрагујевца, Суботице, Новог Сада… Надам се да је малишанима овај догађај био подстрек да се баве спортом и лепа прилика за дружење, јер су на сајму била и деца из места јужно од Ибра. Увек ћу радо долазити на Kосово и Метохију и трудити се да као председник ССС помогнем колико могућности дозвољавају. И овога пута смо поклонили опрему, лопте и дресове за децу – изјавио је Штефанек.

– Оно што охрабрује јесте долазак делегације Спортског Савеза Србије у наш град а то показује да сви заједно тежимо ка стварању бољих прилика и услова живота када су у питању наша деца и омладина. Оно у шта се највише улаже је будућност, а будућност су управо малишани спортских клубова у Kосовској Митровици, којих има у великом броју. Свака подршка која стиже из Београда је значајна па и ова која стиже из Спортског Савеза Србије – рекао је Александар Спирић.
– Ово је трећи пут да дочекујемо представнике Спортског Савеза, код нас је уприличен прави празник спорта јер имамо ту привилегију да смо међу десет изабраних градова у Србији који организују мали Сајам спорта ове године. Наша сарадња је из дана у дан све боља, ово је круна те сарадње наши пријатељи, господа Штефанек и Маринковић радо се одазивају сваком позиву. На Тргу у Митровици окупили смо представнике свих спортских клубова и могу рећи да ово није само Мали сајам спорта нашег града већ и читавог Kосова и Метохије – рекао је председник Спортског Савеза KиМ Горан Kовач и још једном искористио прилику да се захвали гостима на посети.
На Малом сајму спорта малишани су имали прилику да разговарају са Давором Штефанеком о томе како се постаје шампион. Из Kосовске Митровице још једном је послата прелепа слика.