Мали сајам спорта по први пут је организован у Сечњу и изазвао је велико интересовање деце.
Предсесник Спортског савеза Србије Давор Штефанек и генерални секретар Горан Маринковић по доласку у Сечањ донели су кошеве који су предати Kанцеларији за младе Сечањ, а биће монтирани на терену у насељу Јаша Томић. Руководство ССС донело је и дресове и спортске реквизите за клубове у Сечњу, као и лопте за основне школе са територије целе општине.
Председник Штефанек је на отварању изразио велико одушевљење бројношћу деце која тренирају или напросто воле спорт:
– Дивно је што видим оволико деце да већ тренира неки спорт и колико деце је заинтересовано за спорт. Видим и родитеље који ће, надам се, подржати своју децу да се баве спортом. У разговору са општинским руководством упознат сам са ситуацијом у спорту, па се надам да ћемо још интензивније сарађивати и да ће се прикључити акцијама Спортског савеза Србије. Спортски савез Србије ће се трудити још више да помогне своје чланице међу којима је и Спортски савез општине Сечањ. Опрема коју смо данас донели и Мали сајам спорта који смо организовали само су смерница како ћемо и даље сарађивати – изјавио је Штефанек.
Штефанек је заједно са легендом рукомета Момиром Рнићем разговарао са најмлађим сппртистима на тему како се постаје шампион. На Малом сајму спорт у Сечњу била је и талентована паратеквондисткиња Виолета Тодоров, млади каратисти, фудбалери, рукометаши и одбојкашице.
И у Сечњу су организована предавања за тренере и младе спортисте које су организовали Антисопинг агенција Србије и Активнија Србија. Савез за предшколски спорт и физичку активност одржали су заједнички тренинг са предшколцима у оквиру акција „Спорт је важан да би био здрав и снажан“.