Вршац је показао да је прави град спорта прелепом сликом која је послата са Трга Светог Теодора Вршачког где је одржан Мали сајам спорта и из хале Миленијум где су вршачки предшколци показали своје спортско умеће на „Лиги малих шампиона“.

Малишани из ПУ „Чаролија“ учесници „Лиге малих шампиона“ њих 240 такмичили су се у две дисциплине, трци на 20.000цм и полигону „Буди брз и спретан“. Оно што је најважније јесте да су деца осетила праву спортску атмосферу и од најмлађег узраста створила најлепше успомене. Малишани су добили медаље да их подсећају да никада не треба одустајати, а они са најбољим резултатом представљаће град Вршац на републичком финалу „Лиге малих шампиона“ са малишанима из још 43 општине 21. септембра на Ади Циганлији у оквиру Великог сајма спорта.

Спортски дан настављен је на Малом сајму спорта где су своју презентацију имали градски клубови, њих 36 а деца из основних школа опробала су се у многим спортовима. Овом приликом градоначелница Вршца Драгана Митровић рекла је:

– Најпре бих вам пожелела добродошлицу у Вршац, град спорта у којем се данас одржава овај прелепи сајам. Задовољство ми је што ће данас вршачки клубови и спортска удружења, приказати нашој деци своје могућности и упознати их са спортовима којима се баве, како би свако дете себе пронашло у ономе што га највише интересује. Сигурна сам да се данас, готово сви учесници овог сајма могу похвалити и изванредним спортским резултатима, али циљ овог данашњег догађаја је да наша деца најпре почну да тренирају било који спорт што је један од најважнијих предуслова за здраво одрастање. Поносна сам што Град Вршац, као средина која је изнедрила врхунске такмичаре, непрестано улаже у своје најсавременије спортске објекте, а паралелно гради нове и значајно унапређује постојеће капацитете у складу са највишим спортским стандардима, како би наша деца и млади спортисти могли да тренирају што више различитих дисциплина. Желим да честитам организаторима данашњег Сајма спорта на изузетном труду, као и на успешној организацији „Лиге малих шампиона“ која је данас одржана у Центру Миленијум где је учествовало преко две стотине вршачких малишана, а најуспешнији међу њима ће нас представљати на Великом сајму спорта у Београду – рекла је градоначелница Вршца.

Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек поручио је деци:

– Гледајући вас колико волите спорт и како се трудите да будете најбољи, сигуран сам да Србија сутра може да рачуна на здраву, сигурну и напредну будућност. Ви такву будућност градите својим трудом, талентом и посвећеношћу. Спорт нас учи важним животним лекцијама – о тимском раду, фер плеју, упорности и поштовању противника. Kроз спорт, ви стичете не само физичку снагу, већ и менталну, а то ће вам бити од непроцењиве важности у животу. Желим да вас охрабрим да наставите да се бавите спортом са истим ентузијазмом и љубављу као до сада. Поносан сам што сте одабрали спорт као стил живота. Наставите да дајете пример својим вршњацима и мотивишите их да се прикључе спортским активностима. Сањајте велике снове без обзира да ли су о најсјајнијим медаљама и највишим спортским постољима или о другим животним успесима.

Штефанек је лопте за основне школе из Вршца уручио председнику Спортског савеза Вршца Бобану богосављевићу.

Уз Штефанека и Богосављевића све клубове су обишли и градски већник за спорт Марко Рашић, генерални секретар Горан Маринковић и секретар Спортског савеза Војводине Младен Стојшин.