Град Ваљево други је овогодишњи домаћин Малог сајма спорта, који пуних 13 година организују Спортски савез Србије и Министарство спорта Републике Србије, уз помоћ територијалних спортских савеза и подршку локалне самоуправе. У спортској хали ученици ваљевских основних школа имали су прилику да виде презентацију преко 20 клубова. Од фудбала, преко кошарке, одбојке, гимнастике, америчког фудбала, до бициклизма, каратеа, ватерпола, пливања најбоље су осликали спортску понуду Ваљева.
Градоначелник Лазар Гојковић поздравио је присутну децу, тренере и професоре и истакао да је спорт веома важан сегмент живота.
Министар спорта Зоран Гајић свим присутнима је поручио:
– Изузетно је важно да се бавимо физичком активношћу, а колико видим у Ваљеву вежбање је веома развијено. Број вас који је данас овде доказује да сте у систему спорта, шзо је за велику похвалу и зато град Ваљево заслужује и бољу спортску инфраструктуру. Свако од вас ко направи бар један тренинг већ је носилац златне медаље. Једина сигурна инвестиција у животу је психо-физичко здравље. Зато свакоме од вас желим да сутрашњи дан започну тренингом и тако наставе сваки дан – рекао је министар Гајић.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек
– Сви ви који сањате снове о великим победама, желим вам да верујете и да никада не одустајете. Свима вама који се нећете професионално бавити спортом моја порука је да спортски дух, здрав начин живота, поштен и фер однос према свима задржите заувек. Kада видим вашу спортску решеност, победнички став и позитивну енергију задовољан сам јер видим здраву, сигурну и напредну будућност наше земље, јер иако још мали већ делујете спремни за велика дела – поручио је Штефанек.
Спортски савез Србије донирао је лопте за основне школе у Ваљеву. А Горица Миловановић испред Антидопинг агенције Републике Србије одржала је предавање тренерима спортских клубова са темом борбе против допинга у спорту.