U organizaciji Ministarstva omladine i sporta, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza opštine Mionica uz podršku lokalne samouprave danas je u Mionici po prvi put održan „Mali sajam sporta“. Novu Halu sportova okupirali su osnovci i srednjoškolci i pomno posmatrali sportiste iz šesnaset klubova sa teritorije opštine Mionica kako demonstriraju svoje umeće i sposobnosti, a onda su se i sami priključili drugarima i oprobali u karateu, košarci, fudbalu, odbojci… Sajam je otvorio zlatni olimpijac u rvanju i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek. – Država Srbija ulaže puno u razvoj sporta i sportske infrastrukture kako bi se stvorili najbolji uslovi za treniranje i takmičenje sportista. Deca su nešto najlepše što se može videti na ovakvim

manifestacijama, jer su ona budućnost srpskog sporta. – rekao je Štefanek i poručio najmlađim sportistima da treniraju, da zdravo žive i da se trude, pa i sami da osvajaju medalje.

Državni sekretar Predrag Peruničić je rekao – – Nastavljamo tradiciju, a ono što je dobro ne treba menjati. Nama je cilj da što više dece imamo u sistemu sporta. Ono što je takođe važno napomenuti da smo u Mionici dobili prvo poluvreme – izgrađena je hala, koja je veoma bitna za sportsku infrastrukturu u ovom kraju. Ostaje drugo poluvreme, a to je da se dvorana napuni, da u ovom gradu bude što više dece, što više sportista. Naravno sve će to doprineti i razvoju sportskog turizma u ovom delu Srbije.

Zadovoljstvo što se Mali sajam po prvi put održava u Mionici nije krio predsednik opštine Boban Janković – Ovo je prvi put da u opštini Mionica imamo ovakvu manifestaciju zahvaljujući Sportskom savezu Srbije i Ministarstvu omladine i sporta koji nas prate i podržavaju svih ovih godina. Radili smo na sportskoj infrastrukturi, strategiji razvoja sporta, a prave rezultate tek očekujemo jer je ovo samo temelj. Prvi put nam je u poseti olimpijski šampion, deca i sportisti mogu da se druže sa Davorom Štefanekom, a to je veoma važno, njegova pažnja i podrška, samim tim afirmišemo i nove i buduće sportiste.

Generalni sekretar SSS Goran Marinković pohvalio je opštinu Mionica u organizaciji ovog događaja, što je prema njegovim rečima pravi pogodak imajući u vidu veliki broj dece koja su posetila Sajam. Marinković je dodao da se odavde manifestacija seli u Novi Pazar 26. septembra, nakon čega slede i drugi gradovi: Kruševac, Kraljevo i Vranje.