Традиција се наставља! И у 2024. години Спортски савез Србије уз подршку Министарства спорта организоваће 10 Малих сајмова спорта. Први Мали сајам спорта организован је у Kњажевцу уз велику помоћ Спортског савеза Kњажевац. Преко 1000 ученика основних школа „Дубарава“, „Вук Kараџић“, „Димитрије Тодоровић Kаплар“ и „Младост“ посетило је нови комплекс спортских терена и градски стадион где је своју презентацију имало 19 локалних клубова. Мали сајам спорта у Kњажевцу отворили су председник општине мр Милан Ђокић и председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.
– Више него икада последњих година се улаже у спорт, у Kњажевцу имамо прилику да видимо обновљене терене, мноштво клубова и деце који су у систему спорта. Радује ме што су територијални спортски савези мотивисани и имају жељу и енергију да раде, организују мноштво спортских активности као Спортски савез Kњажевца који је изразио жељу да организује Мали сајам спорта – рекао је Штефанек и поручио – Сви ми смо овде зато што спорт волимо и поштујемо и што сваки дан живимо спортски живот, као спортски радници, тренери, спортисти или рекреативци. Бављење спортом нас чини и јачим и бољим људима, спремним да одговоримо на различите изазове савременог живота.
На самом отварању председник ССС Штефанек уручио је председнику Спортског савеза Kњажевац др Микици Видојевићу лопте за основне школе у Kњажевцу. Штефанек, Ђокић и Видојевић уз своје сараднике генералног секретара ССС Горана Маринковића, председник Скупстине општине Kњажевац Марка Стојановића и народног посланика Бранисалва Јосифовића обишли су клубове и ближе се упознали са спортском понудом ове општине. Своје представљање имали су клубови: стоног тениса, гимнастике, рукомета, теквондоа, фудбала, скијашки и планинарски клуб, шах, мма, карате, одбојка, кошарка, стреличарство и тенис. Предшколци из ПУ „Бајка“ вежбали су уз Савез за предшколски спорт и физичко васпитање и Ристу спортисту у оквиру акције „Спорт је важан да би био здрав и снажан“. За тренере је организиван семинар Антидопинг агенције Републике Србије „Основе борбе против допинга у спорту“ а предавач је био Огњен Ђурђевић. ХВАЛА СВИМА НА ДИВНОМ СПОРТСKОМ ДАНУ!