Мали сајам спорта, 9. у овој години, у организацији Спортског савеза Србије, Спортаког савеза општине Алексинац, а уз велику подршку Министарства омладине и спорта и локалне самоуправе, одржан је у Алексинцу.
На платоу испред Дома културе приказан је само део спортске понуде ове општине, 12 клубова са својим најмлађим спортистима дружили су се са децом. Посетиоце су поздравили председник општине Алексинац Далибор Радичевић, председник Спортског савеза општине Алексинац Бојан Младеновић, помоћник министра за спорт Урош Прибићевић, а Мали сајам свечано је отворио генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић.
– Спорт је веома битан за младе и путем Малих сајмова спорта желимо да им презентујемо могућности које имају у својој општини. Веома је важно укључити што више људи у систем спорта и здравог начина живота. Министарство омладине и спорта труди ае да обезбеди најбоље услове за све који желе физички да се активирају – истакао је Прибићевић.
Горан Маринковић се захвалио домаћинима и додао:
– И у овим временима спорт не сме да стане, а спорт и рекреација морају бити присутни код свих. У Алексинцу Мали сајам спорта има традицију, покренута је и акција Спортског савеза Србије бесплатан фитнес за жене „Буди здрава – вежбај са нама“. Верујемо да ће наставити са добрим радом и у будућем периоду – рекао је Маринковић.