У хали Спортског центра “Језеро“ у Kикинди одржан је други Мали сајам спорта у овом граду, на ком је учествовало више од 300 деце која су имала прилику да се детаљније упознају са оним спортовима којим би желела да се баве. Манифестацију, која траје већ 12 година, организовали су Министарство спорта и Спортски савез Србије, уз подршку Града Kикинде и Спортског савеза Kикинде. Поред градоначелника Kикинде Николе Лукача и његових сарадника, манифестацији су присуствовали министар спорта Зоран Гајић, специјални саветник Дејан Бојовић, председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек, генерални секретар Горан Маринковић, покрајински секретар за спорт Дане Баста, председница Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас, секретар Младен Стојишин.
У оквиру манифестације, малишани из предшколске установе “Драгољуб Удицки“ имали су прилику да учествују у акцији “Спорт је важан да би био здрав и снажан“, коју су приредили представници Савеза за предшколски спорт и физичко васпитање. Мали сајам спорта био је и употпуњен предавањима у Центру за стручно усавршавање на којима су присутнима приближене теме попут “Борба против допинга у спорту“ и “Дијагностика у спорту“.
“Ово што смо видели, јесте велики број деце која очигледно вежбају, нису доведена само ради показивања, него се по покретима и спортској техници види да су у систему тренинга. Kикинда је град спорта, град који значајна средства улаже у спорт и који има вишедеценијску историју спорта којим се поноси“, додао је Зоран Гајић, министар спорта.
У оквиру Малог сајма спорта, Спортски савез Србије уручио је лопте за основне школе на територији Kикинде.
“Србија не мора да брине за будућност, има је у спорту и докле год се буду улагала средства увек ће бити оправдана јер наши спортисти нас увек обрадују и донесу нам светске, европске и на сваке четири године олимпијске медаље. Данас желим да поручим деци да верујем у њих и верујем да ће знати да искористите све своје вештине, таленте и знање како би постали најбољи људи и најбољи спортисти “, надовезао се Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије.
“Порука са овог сајма јесте да се деца баве спортом, да слушају тренере, да буду понос својих родитеља и да што више своје слободно време користе играјући се и тренирају било који спорт. Град Kикинда већ годинама улаже у спортску инфраструктуру и спортски туризам на шта је стављен посебан акценат, али ништа од свега не би имало сврхе уколико деца не виде потребу да се играју или баве спортом, што и јесте наш основни циљ“, рекао је градоначелник.
Мали сајам спорта у Кикинди био је и последњи овогодишњи Мали сајам спорта у организацији Спортског савеза Србије и Министарства спорта.