Kikinda je bila domaćin drugog ovogodišnjeg Malog sajma sporta. Tako se nastavlja sa tradicionalnim organizovanjem manifestacije Sportskog saveza Srbije i željom da se što više dece uključi u sistem sporta. U hali SC “Jezero” tereni su vrveli od klubova koji su želeli svojim sugrađanima iz osnovnih škola da pokažu čari sporta. Na samom otvaranju dobrodošlicu je poželela predsednica Sportskog saveza Kikinde Jelena Bakić:
– Hvala Sportskom savezu Srbije koji nam je ukazao poverenje da organizujemo Mali sajam sporta ove godine. Nadam se da se među vama deco krije budući šampion – poručila je Jelena.
Davor Štefanek je simbolično uručio lopte predsednici Sportskog saveza Kikinde. Kompleti lopti za odbojku, košarku, fudbal i rukomet biće prosleđeni osnovnim školama na celoj teritoriji opštine. Štefanek je pozdravio osnovce rečima:
– Drago mi je što sam danas u Kikindi i što mogu da se družim sa vama. Ovom prilikom ću čestitati odbojkaškoj reprezentaciji Srbije – prvacima Evrope. Lepo je baviti se sportom u Srbiji, verujte mi. Želim da što više vas krene stopa šampiona. Nije bitno koji sport, bitno je da uživate, trenirate i družite se. Ako sam ja mogao da stignem do olimpijskog zlata, verujem da je sledeći neko od vas. Vi ste naša budućnost, vi ste naš ponos i želimo da budete zdravi i srećni, a to ćete postići ako se bavite sportom – rekao je Šrefanek i zvanično otvorio Mali sajam sporta u Kikindi.
Veoma raspoložen aktuelni olimpijski šampion Štefanek družio se sa mladim sportistima. Na crtu ga je izazvala i državna prvakinja u džudou Nevena Milić. Igrao se fudbal, sparingovalo u boksu i kik boksu, plesalo, a ispred same hale obarani su čunjevi i gađalo se u metu. Sledeće druženje zakazano je za petak u Ubu.