Kикинда је била домаћин другог овогодишњег Малог сајма спорта. Тако се наставља са традиционалним организовањем манифестације Спортског савеза Србије и жељом да се што више деце укључи у систем спорта. У хали СЦ “Језеро” терени су врвели од клубова који су желели својим суграђанима из основних школа да покажу чари спорта. На самом отварању добродошлицу је пожелела председница Спортског савеза Kикинде Јелена Бакић:
– Хвала Спортском савезу Србије који нам је указао поверење да организујемо Мали сајам спорта ове године. Надам се да се међу вама децо крије будући шампион – поручила је Јелена.
Давор Штефанек је симболично уручио лопте председници Спортског савеза Kикинде. Kомплети лопти за одбојку, кошарку, фудбал и рукомет биће прослеђени основним школама на целој територији општине. Штефанек је поздравио основце речима:
– Драго ми је што сам данас у Kикинди и што могу да се дружим са вама. Овом приликом ћу честитати одбојкашкој репрезентацији Србије – првацима Европе. Лепо је бавити се спортом у Србији, верујте ми. Желим да што више вас крене стопа шампиона. Није битно који спорт, битно је да уживате, тренирате и дружите се. Ако сам ја могао да стигнем до олимпијског злата, верујем да је следећи неко од вас. Ви сте наша будућност, ви сте наш понос и желимо да будете здрави и срећни, а то ћете постићи ако се бавите спортом – рекао је Шрефанек и званично отворио Мали сајам спорта у Kикинди.
Веома расположен актуелни олимпијски шампион Штефанек дружио се са младим спортистима. На црту га је изазвала и државна првакиња у џудоу Невена Милић. Играо се фудбал, спаринговало у боксу и кик боксу, плесало, а испред саме хале обарани су чуњеви и гађало се у мету. Следеће дружење заказано је за петак у Убу.