Додела највећег друштвено спортског признања у Србији Мајске награде одржана је у Дому народне Скупштине Републике Србије.
Мајске награде традиционално додељује Спортски савез Србије најзаслужнијим спортистима, спортским савезима, организацијама, као и спортским стручњацима и новинарима. Ове године лауреати су:
Фудбалски савез Србије (најбољи надлежни национални грански савез)
Спортски савез Прибој (најбољи територијални спортски савез)
Теквондо клуб Галеб (најбоља организација у области спорта)
Мирко Пузовић (животно дело)
Јована Прековић (спортисткиња у олимпијском спорту)
Чонгор Барањ (спортиста у неолимпијском спорту)
Здравко Савановић (најбољи сппртиста са инвалидитетом)
Др Милица Вукашиновић Весић (најбољи спортски функционер)
Горан Микец (најбољи спортски стручњак)
Сашо Илијоски (најбољи спортски новинар)
За посебан допринос развоју спорта у Министарству унутрашњих послова Републике Србије председник ССС Давор Штефанек и помоћник министра унутрашњих послова Владимир Илић уручили су Специјално признање Милошу Рајичевићу ПУ Град Београд.
Ово признање је доказ одличне сарадње Спортаког савеза Србије и Министарства унутрашњих послова РС у области Спорт у полицији.
У име лауреата обратила се директорка Антидопинг агенције Милица Вукашиновић Весић, која је захвалила на великом признању и истакла да је Мајска награда била и остала значајно признање у свету спорта.
Свечаној додели Мајске награде претходила је и Редовна седница Скупштина ССС. Поред усвајања редовних годишњих извештаја, једна од тачака дневног реда била је и избор генералног секретара Спортског савеза Србије. На предлог председника ССС Давора Штефанека једногласно, свих 167 делегата Скупштине, изабрало је Горана Маринковића за новог – старог генералног секретара за мандатни период 2022 – 2026.
Председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек честитао лауреатима
– Изузетно нам је драго што сваке године имамо велику конкуренцији за Мајску награду. А то указује да спортисти и спортски функционери из године у годину својим радом остварују одличне резултате, а спорт у Србији напредује. Честитам свим лауреатима, Србија се поноси њима. Такође, морам се захвалити генералном секретару ССС Горану Маринковићу на досадашњој успешној сарадњи. Још четири године настављамо као доказано добар тим да надограђујемо институцију Спортског савеза Србије и спорт у нашој земљи – рекао је Штефанек.

– Захваљујем се на поверењу председнику Штефанеку и свим делегатима. Желим да рад Спортског савеза Србије буде на још вишем нивоу, планови су велики, лествица је високо подигнута и желимо да све зацртано остваримо. Вредним радом и добрим тимом, заједно можемо све – истакао је Маринковић.

Присутнима се обратио министар омладине и спорта Вања Удовичић, који је захвалио добитницима што су донели радост нацији и директно или индиректно утицали на боље резултате у српском спорту.

– Српски спорт обара рекорде у било ком спорту да се такмичи. Тимски дух је нешто што краси све нас, захваљујем свима вама што сте учинили да будемо поносни на вас, а данас после година изазова, сигурни смо да ћемо обарати још веће рекорде – поручио је Удовичић.

Скупу је присуствовао и председник Народне скупштине Ивица Дачић.