Majska nagrada 2016. godina

Selektor omladinske fudbalske selekcije Srbije koja je na Novom Zelandu postala prvak sveta Veljko Paunović, trofejni vaterpolista Slobodan Nikić, kapiten odbojkašica Maja Ognjenović i strelac Damir Mikec dobitnici su Majskih nagrada koje dodeljuje Sportski savez Srbije.

Na tradicionalnoj svečanosti u Domu Narodne Skupštine nagradu umesto Paunovića, sadašnjeg trenea Čikaga, primio je kapiten zlatnih omladinaca Predrag Rajković, u društvu saigrača Filipa Manojlovića, Milana Gajića i Mijata Gaćinovića.

Ovogodišnji laureati su i predsednik Atletskog saveza Srbije Veselin Jevrosimović, dok su najbolji treneri selektor kik boks reprezentacije Nebojša Milošević i odbojkaški stručnjak Zoran Gajić. Nagradu za životno delo dobili su Milun Delić (džudo) i Sreten Damjanović (rvanje).

Medu lauretatima su i: Sportski savez Vrbas, Sportski savez Nova Varoš, Kuglaški savez Srbije, najbolji sportista sa invaliditetom je Miloš Zarić (atletika), u neolimpijskom sportu Aleksandar Konovalov(kik boks) i Ivana Jandrić (sambo), sportski novinar Radovan Maksimović i fotoreporter Milan Rašić.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar čestitao je sportistima na uspesima u prethodnoj godini.

“Ovo je prilika da pozdravimo i čestitamo našim sportistima na rezultatima. Oni su na najbolji mogući način predstavljali Srbiju, ne samo po uspesima, već i ponašanjem. Sportisti ne bi imali toliko zapažene rezultate da nije pomoći države Srbije, ali i stručnosti njihovih trenera”, rekao je Šoštar.

Državni sekretar za spor Predrag Peruničić istakao je da je poslednjih godina pokazana društvena odgovornost na razvoju sporta.

“Pokazali smo da smo zemlja sporta i nadam se da će u Riju biti mnogo medalja, očekujem ih oko deset”, poručio je Peruničić.