Majska nagrada 2015. Godina

Sportski savez Srbije dodelio je tradicionalne Majske nagrade na svečanosti u Domu Narodne skupštine. Dobitnik u kategoriji sportskih stručnjaka je i selektor košarkaške reprezentacije Aleksandar Ðorđević koji je prošle godine predvodio Srbiju do svetskog srebra.

Ovogodišnji laureati su i evropski prvak u rvanju Davor Štefanek, evropska vicešampionka u bacanju koplja Tatjana Jelača, član vaterpolo reprezentacije koja je osvojila zlato na EP u Budimpešti Živko Gocić i evropska prvakinja u streljaštvu Andrea Arsović.

Predsednik Sportskog saveza Srbije Aleksandar Šoštar poručio je da je ponašanje naših sportista na međunarodnoj sceni ono što je vrednije i od vrhunskih sportskih rezultata.

– Ponosni smo na naše sportiste pre svega zbog njihovog ponašanja na sportskom terenu i van njega, jer bez toga nema ni vrhunskih rezultata – rekao je Šoštar.

Nagradu za životno delo dobio je dugogodišnji trener i selektor džudo reprezentacije Slavko Obadov, kao i proslavljeni selektor stonoteniske reprezentacije Dušan Osmanagić.

– Ova nagrada nam je svima podstrek da ostvarujemo još bolje rezultate i da dokažemo da nismo slučajni dobitnici – rekao je Obadov koji je nagradu dobio za 50-godsišnji doprinos u razvoju sporta.

Dobitinici Majskih nagrada:

Sportisti u olimpijskim sportovima: Davor Štefanek, Tatjana Jelača, Živko Gocić, Andrea Arsović

Sportisti sa invaliditetom: Nada Matić

Sportski stručnjaci: Aleksandar Ðorđević, Dragoslav Stojković, Miodrag Jotić

Nagrada za životno delo: Slavko Obadov, Dušan Osmanagić

Granski sportski savezi: Kajakaški savez Srbije, Atletski savez Srbije

Sportski funkcioneri: Slobodan Popović, Nenad Petković, Lazar Pilipović

Neolimpijski sportisti: Ljubo Jalovi

Pedagoški rad: Jovan Vukčević, Enver Međedović

Teritorijalni sportski savezi: Sportski savez Sombora, Sportski savez Šapca

Sportski novinari: Milanko Ðorđević, Slobodan Igrutinović, Dejan Prlina