Majska nagrada 2013. Godina

Proslavljeni olimpijci Milica Mandić , Andrija Prlainović, Asmir Kolašinac, Marko Novaković i Ivana Maksimović, dobitinici su „Majskih nagrada“ Sportskog saveza Srbije, najvišeg priznanja u Srbiji za izuzetne rezultat u minuloj godini. Nagrade su uručivali Alisa Marić ministar omladine i sporta sa predsednikom Sportskog saveza Srbije Aleksandrom Šoštarom, državni sekretarom za omladinu Nenadom Borovčanin i pomoćnikom ministra za sport Draganom Atanasovim.

Čestitajući ovogodišnjim dobitnicima, Alisa Marić je istakla da su oni pokazali da sport u Srbiji uvek ide uzlaznom linijom i da su naši uspešni seniori dobili dostojne naslednike.

Nagrade za životno delo dobili su Dragan Džajić, Srđan Ilić, Dragoljub Milošević, Milan Obućina i Milica Stojadinović, dok su u neolimpijskim sportovima priznanje dobili automobilista Dušan Borković i vazduhoplovac Zoran Katanić.

Majska nagrada u kategoriji paraolimpijaca uručena je evropskom šampionu u bacanju čunja Željku Dimitrijeviću i bacaču koplja Milošu Grlici.

U kategoriji sportskih funkcionera ovogodišnji laureati su Snežana Pajkić – Jolović, Rajko Baltić, državni sekretar za sport Predrag Peruničić, Dušan Dimitrijević, Jovan Pavlović – Bojadžić, Dragan Životić i Besim Ejupović.

Nagrađeni u kategoriji sportskih novinara su Miodrag Miša Stojanović, Ivan Cvetković i Aleksandar Kovandžić, priznanje za najboljeg sportskog stručnjaka pripalo je Miriban Maksimović , Draganu Joviću i Rifatu Zilkiću, dok su najbolji pedagoški radnici Dragan Koković, Goran Kasum i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Žarko Obradović.

„Majska nagrada“ u kategoriji republičkih granskih sportskih saveza dodeljena je Tekvondo asocijaciji Srbije i Paraolimpijskom komitetu Srbije, a nagrađeni su i sportski savezi Kosova i Metohije, Opštine Petrovac na Mlavi i Topola, kao i Savez za sport i medicinu sporta Vojvodine.