Спортски савез Србије у сарадњи са Савезом за предшколски спорт и физичку активност покренули су нову акцију под називом „Лига малих шампиона“. У оквиру програма редовних физичких активности за предшколце „Спорт је важан да би био здрав и снажан“ осмишљен је и такмичарски део. Предшколци из 11 општина такмичиће се у „Моторичком полигону“ и „Трци на 20.000цм“. Прво општинско финале одржано је у Великој Плани, а преко 100 малишана из ПУ „Дечије царство“ најпре се загрејало са маскотом Ристом, а затим и навијало у тркама.
Директорка ПУ „Дечије царство“ Марија Старчевић истакла је да је ова акција прихваћена са одушевљењем код деце и да је изузетна част што је Велика Плана прва општина која ће спровести Лигу малих шампиона. Генерални секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић након такмичења сумирао је утиске:
– Најпре желим да се захвалим Савезу за предшколски спорт и физичку активност што су заинересовани да покрену нову акцију Лигу малих шампиона. Драго ми је што у ПУ „Дечија радост“ већ вежбају са малишанима и промовишу здрав начин живота. Нема ничега лепшег када видимо оволико осмеха малишана, који ће надам се наставити да уживају на игралиштима и сутра почети да тренирају неки од спортова – рекао је Маринковић и додао:
– Сви малишани су позвани на Велики сајам спорта који ће бити одржан у Београду 22, 23. и 24. септембра, када ће бити и Републичко финале ове акције – закључио је генерални секретар Спортског савеза Србије.