У Чешком граду Рокицанијy на Светском првенству у куглању за сениоре, кадете и пионире сениорска репрезентација Србије, актуелни бранилац трона, савладала је у финалу репрезентацију Немачке са 6:2 (3976:3887) и на тај начин се, по трећи пут у низу, четврти пут у протеклих пет Светских првенстава, попела на кров света. Србија је пети пут од осамостаљења (2009, 2011, 2015, 2017, 2019) постала светски шампион, док су сениорке заустављене у четвртфиналу од репрезентације Хрватске. Након још једног успеха који су остварили, председник и генерални секретар Спортског савеза Србије уприличили су пријем за нове – старе шампионе.

Председник ССС Давор Штефанек поздравио их је речима:
– Честитам Вам још једну светску титулу шампиона. Бити најбољи на свету није лако, а вама полази за руком већ трћи пут заредом. Учинили сте нас веома поносним. Надам се да ћете наставити са добрим резултатима, а Спортски савез Србије ће бити ту да Вам помогне и олакша ваше будуће борбе за нова одличја.

Селектор Војко Павловић захвалио се на добродошлици:
– Захваљујем се на пријему. Пресрећни смо због континуитета у освајању најсјајнијих одличја. Подсетимо да смо у мушком финалу савладали репрезентацију Немачке, која има највише регистрованих играча и клубова у читавом свету, репрезентација у чијој земљи је куглање међу популарнијим спортовима, земља која се у свету куглања пита буквално о свему. Нажалост овде је само део репрезенатције, остали су због обавеза одсутни. Надам се да ћемо се још много пута сусретати овако лепим поводом.

Сениори који су представљали Србију на светском првенству: Игор Kовачић, Вилмош Заварко, Даниел Тепша, Чонгор Барањ, Александар Милинковић, Радован Влајков, Роберт Ерњеши, Милош Симијоновић, Урош Јагличић, Милан Јоветић. Селектор: Војко Павловић.