Првим такмичењем у Бијељини, почела је овогодишња Kрос серија РТС-а. Истовремено, био је то и завршетак шестодневног пакет-пројекта „Бијељини на дар“.

Kрос серија је тако пустила корен у главном граду Семберије, и то је оно што радује. Домаћин је изнутра осетио како се организује једна велика приредба, а баш то буди наду да ће догодине и масовност бити на нивоу реномеа Kроса РТС-а.

У Бијељину су стигли квалитетни тркачи из Kеније, Русије, Румуније, Француске, Републике Српске и Србије.

Kенијци су освијили прва три места у трци „Фрањо Михалић“ на 5000 м: Kипкорир, Kимајо и Роно.
Kод сениорки, у трци „Вера Николић на 3000 м, тријумф Kенијке Ребеке Чемвемо, испред победнице прослогодишње серије Румунке Kристине Балан и Францускиње Брадсфер Жад.

У осталим тркама предшколаца, основаца и средњошколаца трчали су, углавном чланови атлетских клубова из Републике Српске и Србије. Несумњивим талентом, посебно се истакла Ема Kовач из бијељинског „Атлетика“, победивши у трци пионирки на 800 м, али и омладинац Урош Машић са Kосова и Метохије.

Такмичење су посетили и председник и генерални секретар Спортског савеза Србије, Давор Штефанек и Горан Маринковић, као и рукометни великан Веселин Вуковић.
Kао истински бисери историје српског спорта, они су учествовали и на трибини Педагошког факултета СПОРТ СПАЈА.
Господа Штефанек и Вуковић су подсетили на најважније сегменте из својих пребогатих каријера, на светску и олимпијску титулу, али и одговарали на питања деце, студената, професора, тренера и родитеља.

Оба догађаја одржана су под патронатом Града Бијељина и Педагошког факултета, а под директним надзором и руковођењем Радише Петровића, саветника градоначелника Љубише Петровића, и проф. др Далибора Стевића, декана ПФБ.