Од 2018. године када је Спортски савез Србије први пут организовао Мали сајам спорта у Kраљеву, Спортски савез Kраљева је наставио да одржава ову манифестацију и створио прелепу традицију. Тако је на Атлетском стадиону преко 35 клубова одржало презентацију својих спортова, а мали шани из предшколских установа и основних школа могли су да се опробају у много спортова. Видели смо уживо младе наде и трофеје из фудбала, одбојке, кошарке, бициклизма, кајака, пикада, једриличарства, ауто – мото спорта, борилачких спортова, ватерпола, стрељаштва, атлетике, тениса, рукомета… Генерални секретар Спортског савеза Србије је заједно са градоначелником Kраљева др Предрагом Терзићем и председником Спортског савеза Kраљева Милошем Симовићем обиша Мали сајам и том приликом истакао:
– Одржавање Малих сајмова спорта и треба да постане традиција. На прави начин су то урадиле колеге из Kраљева. Својом енергијом и марљивим радом уз пуну подршку градоначелника помажу развој спорта у Kраљеву и труде се да што више деце изабере свој спорт. Надам се да ће већ од сутра многи малишани постати део спортске породице и изабрати здрав начин живота.
Спортски савез Kраљева сем Малих сајмова спорта прикључио се и осталим акцијама Спортског савеза Србије:
– Наша сарадња је успостављена на више нивоа и заиста нам је драго да се у Kраљеву спроводи бесплатна рекреација за жене „Буди здрава – вежбај са нама“, да у вртићима малишани вежбају у оквиру програма „Спорт је важан да би био здрав и снажан“, од самог покретања акције Сеоске игре ССС Kраљево сваке године учествује, а ове године су нам помогли у организацији Републичког финала атлетике акције спорт у полицији. Имамо одличну комуникацију, подршка градоначелника Терзића је увек присутна, па се надам да ће Спортски савез Kраљева и у годинама које долазе одлично радити – закључио је Маринковић.