Републички Завод за спорт и медицину спорта у Београду био је домаћин тродневног конгреса спортске медицине, спортских наука и борбе против допинга у спорту “Време иновација“.
Ова водећа, национална установа која се бави превенцијом, праћењем и припремама врхунских спортиста, али и рекреативаца и деце, у сарадњи са Факултетом медицинских наука у Kрагујевцу и Антидопинг агенцијом Републике Србије, уз покровитељство Министарства спорта, први пут је организовала један од оваквих скупова.
Директор Завода за спорт и медицину спорта Милан Савић је овом приликом нагласио да ова установа представља један од кључних ослонаца српског спорта и место на коме спортске организације и сви учесници у систему спорта могу да добију помоћ и подршку за реализацију бројних активности.

Директорка Антидопинг агенције Републике Србије проф. др Милица Весић Вукашиновић, изразила је задовољство што су Факултет медицинских наука и Антидопинг агенција иницирали овакав скуп.

Kонгрес је званично отворио министар спорта Зоран Гајић који је поздрављајући присутне, а посебно организаторе, нагласио да су то људи на које се министарство ослања. Самом отварању присуствовао је председник Спортског савеза Србије Давор Штефанек.